Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie Vokietijoje pavogtą automobilį jo savininkas sužinojo iš Lazdijų pasieniečių

Pasienyje su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė Vokietijoje vogtą automobilį. Jį oro uoste Vokietijoje palikęs vyras buvo išskridęs iš šalies ir tik Lietuvos pasieniečiams atlikus sėkmingą sulaikymą sužinojo apie mašinos vagystę.
Vokietijoje vogtas automobilis
Vokietijoje vogtas automobilis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Išlaužta automobilio užvedimo spynelė
VSAT nuotr./Išlaužta automobilio užvedimo spynelė

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai prie pat sienos su Lenkija, kelyje Suvalkai - Marijampolė, patikrinimui sustabdė į Lietuvą įvažiuojantį automobilį Audi A3 lietuviškais numeriais.

Tikrindami 33-ejų Kauno gyventojo vairuojamą mašiną pasieniečiai išsiaiškino, kad ant jos užkabinti Lietuvoje registruotai kitai tokio pat modelio mašinai išduoti numeriai. Kalvarijos užkardos pareigūnai taip pat pastebėjo, kad sustabdyto automobilio užvedimo spynelė yra išlaužta.

Padedami kolegų iš Pakrančių apsaugos rinktinės Nacionalinio jūros sienos apsaugos koordinavimo centro Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad šis 2002 m. laidos automobilis birželio 25 d. buvo pavogtas Vokietijoje.

Pirminiais duomenimis, juo į oro uostą atvykęs vyras ten paliko mašiną, išskrido į užsienį ir apie vagystę dar nežinojo. Tik tuomet, kai Lietuvos pasieniečiai Audi A3 sulaikė, ir paaiškėjo, kad šis automobilis yra vogtas.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobilį vairavusį kaunietį Lazdijų pasieniečiai uždarė į areštinę.

Lietuvai tapus Šengeno erdvės nare ir panaikinus nuolatinę kontrolę prie vidaus sienų, tuo pasinaudojo ir vogtų mašinų gabenimu užsiimantys nusikaltėliai. Vien šiemet Lazdijų rinktinės pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė 25 vogtus automobilius. Paprastai tai yra Vokietijoje ar kitose Vakarų Europos šalyse vogtos naujos ar apynaujės mašinos, kurios sulaikytos įvažiuojant į Lietuvą.

Beje, pasienyje su Lenkija, prie Šengeno vidaus sienos, šiuo metu VSAT pareigūnai pasirinktinai patikrina tik apie 1,5 proc. visų šią sieną kertančių automobilių ir keliautojų.

Neretai vogtas mašinas varantys Lietuvos piliečiai nepaklūsta pasieniečių reikalavimams sustoti ir dideliu greičiu bando pasprukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius