Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apiplėšimai Vilniuje: vieną jų tiria kaip vagystę – tūkstančius iš senjoro kišenės ištraukė „švariai“

Smurtu ar grasinimais jį panaudoti atimto turto pagrobimo atvejai vertinami kaip „plėšimai“. O jei nusikaltėliai žmonių nesužaloja – netgi betarpiškai užpuldami, rizikuoja būti apkaltinti tik dėl „vagystės“. Sostinėje fiksuoti du nauji, skirtingai kvalifikuojami atvejai.
Penktadienio naktinis reidas
Policija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Vilniaus VPK trečiadienį skelbia, kad dar vasario 6 d. apie 22 val. 30 min. Vilniuje, Savanorių pr., nepažįstamas asmuo užpuolė moterį (gimusią 1963 m.) ir grasindamas pagrobė rankinę, kurioje buvo 52 eurų, banko mokėjimo ir įvairios nuolaidų kortelės. Nors nukentėjusioji medikų pagalbos atsisakė, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 180 str. 1 d.

Šis BK straipsnis numato atsakomybę už plėšimą – tai yra laikoma pavojingesniu, rimtesniu nusikaltimu, nei „paprasta“ vagystė.

Būtent dėl vagystės yra pradėtas kitas ikiteisminis tyrimas – pagal BK 178 str. 2 d.

Pirminiais pastarosios bylos duomenimis, vasario 7 d. apie 15 val. 55 min. Vilniuje, Rygos g., daugiabučio namo laiptinėje, nepažįstamas asmuo, pribėgęs prie pensininko (gimusio 1948 m.), iš jo striukės kišenės ištraukė ir pagrobė piniginę, kurioje buvo apie 2 500 eurų.

Užpuolikas senjorui nei grasino ginklu (ar bent žodžiais), nei sužeidė fiziškai, todėl ir „plėšiko“ statuso ieškomas įtariamasis bent kol kas neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius