Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkosaugininkai brakonieriams užkūrė pirtį

Šilutės rajone aplinkosaugininkams per vieną naktį įkliuvo net 15 brokonierių.
Sulaikyta brakonierių valtis
Sulaikyta brakonierių valtis / Aplinkos ministerijos nuotr.
Temos: 1 Šilutė

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ir Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai užkūrė tikrą „pirtį“ pažeidėjams. Aplinkosaugininkams talkino valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai ir neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai. Naudodamiesi moderniausia naktinio matymo aparatūra, Kniaupo įlankoje ir Krokų lankos ežere bei jo prieigose jie sulaikė 15 brakonierių.

Kaip informuoja Aplinkos ministerija, iš vandens buvo ištraukta 2,5 km ilgio neteisėtai pastatytų tinklų, konfiskuotos 6 valtys, vidaus degimo variklis. Pažeidėjams, kaip sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Andrius Kairys, bus skirtos administracinės baudos nuo dviejų iki septynių šimtų litų. Jie taip pat turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą. Ji, preliminariais skaičiavimais, sudarys apie 12 tūkstančių litų.

Nemuno deltos regioniniame parke šiuo metu (nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d.) yra draudžiama gaudyti karšius. Iki gegužės 20-osios uždrausta žvejoti ir sterkus. Šiuo metu pats žuvų nerštas, todėl brakonieriai, neteisėtai žvejodami, bando iš to pasipelnyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius