Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkosaugininkai įspėja: trukdantiems vykdyti kontrolę – baudos

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad pareigūnai turi teisę tikrinti įtariamus asmenis ir jų transporto priemones. Klaipėdos aplinkosaugininkai, vykdydami reidą Kretingos rajone, sustabdė įtartiną automobilį. Nesutikusiam su automobilio patikra vairuotojui gresia bauda nuo 80 iki 780 eurų.
Pareigūnams įkliuvo brakonieriai.
Asociatyvinė nuotrauka. Pareigūnams įkliuvo brakonieriai. / Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, berašydami administracinių nusižengimo protokolą medžiotojui už Medžioklės įstatymo pažeidimus, pamiške pastebėjo pravažiuojantį įtartiną visureigį.

Kilus įtarimams, kad tai gali būti neteisėta medžioklė, buvo priimtas sprendimas sustabdyti ir patikrinti transporto priemonę. Aplinkosaugininkai sustabdė automobilį, naudojant mėlynos spalvos švyturėlius, kadangi jau buvo tamsusis paros metas. Pareigūnai vairuotojui prisistatė parodydami tarnybinį pažymėjimą, taip pat vilkėjo ir aplinkosaugos pareigūnų uniformą.

Aplinkosaugininkai paprašė atidaryti bagažinę bei parodyti, kas yra automobilio viduje. Asmuo atsisakė paklusti teisėtiems pareigūnų reikalavimams, nesutiko pateikti asmens dokumento.

Vairuotojas vis tvirtino, kad jį sustabdė be pagrindo. Tarsi aplinkosaugininkai neturi jokių teisių tikrinti jo transporto priemonę.

„Vairuotojas vis tvirtino, kad jį sustabdė be pagrindo. Tarsi aplinkosaugininkai neturi jokių teisių tikrinti jo transporto priemonę. Asmens elgesys buvo agresyvus bei konfliktiškas, todėl į pagalbą pasitelkėme policijos pareigūnus. Jiems atvykus, asmuo toliau aiškino, kad aplinkosaugininkai neturi jokių teisių jį tikrinti, todėl jis atsisako bendrauti. Toks elgesys trukdė pareigūnams vykdyti aplinkos apsaugos kontrolę“,– sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Policijos pareigūnai nustatė vairuotojo tapatybę, jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už trukdymą vykdyti valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę. Už šį pažeidimą jam gresia bauda nuo 80 iki 780 eurų.

AAD archyvo nuotr./Asociatyvi iliustracija
AAD archyvo nuotr./Asociatyvi iliustracija

Aplinkosaugos pareigūnai primena, kad Lietuvos Respublikos aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo 3 straipsnis nurodo, kad, siekdami užtikrinti teisėtumą ir teisėtvarką aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių naudojimo srityje, aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės institucijos ir pareigūnai organizuoja ir vykdo prevencinę veiklą, kuria siekiama, kad fiziniai ir juridiniai asmenys laikytųsi įstatymų ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių aplinkos apsaugą ir gamtos išteklių naudojimą, reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius