Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkosaugininkams pasipriešinusiam pažeidėjui teismas skyrė baudą

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento inspektoriai dėl nepaklusnaus žūklės taisyklių pažeidėjo turėjo kreiptis į teismą. Anot pareigūnų, tokių sankcijų ateityje neišvengs ir kiti įžūlūs pažeidėjai.
Litai
Pažeidėjui teismas skyrė 200 litų baudą / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Lašiša

Kaip informuoja Aplinkos ministerija, 2009 m. akcijos „Lašiša“ metu Vilniaus RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija gavo anoniminį pranešimą apie nelegalios žvejybos atvejį Vilnios upėje netoli Rokantiškių užtvankos Vilniuje.

Nuvykę į įvykio vietą aplinkosaugininkai pastebėjo keturis žvejojančius asmenis. Trys iš jų, pamatę artėjančius aplinkos apsaugos pareigūnus, iš įvykio vietos pabėgo, o ketvirtąjį asmenį pareigūnai sulaikė.

Sulaikytasis aplinkosaugininkams ne tik nepanoro prisistatyti bei pateikti asmens dokumentus, bet ir trukdė ieškoti pažeidimo įrankių, vis bandydamas pasišalinti iš įvykio vietos, teigdamas, jog inspektoriai neturėjo teisės jo sulaikyti. Tačiau pareigūnai greitai rado neteisėtą pažeidimo įrankį – spiningą, o neprisistačiusį asmenį nuvežė į Vilniaus 4-tąjį policijos komisariatą, kuriame sulaikytasis pateikė asmens tapatybės kortelę.

Pažeidėjui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl tyčinio kliudymo aplinkos apsaugos pareigūnams vykdyti aplinkos apsaugos kontrolę. Šį protokolą kartu su kita medžiaga Vilniaus RAAD inspektoriai perdavė Vilniaus miesto 4 apylinkės teismui. Teismas pripažino, jog pilietis V. M. padarė administracinį teisės pažeidimą ir skyrė 200 Lt baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius