-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkosaugininkų skaičiavimu, trečiadienį į Nerį pateko iki 3 tonų teršalų

Trečiadienį įvykus avarijai sostinės Savanorių prospekte ir iš benzovežio išsiliejus dyzeliniam kurui, į Neries upę per lietaus vandens surinkimo sistemą, preliminariais vertinimais, kaip sakė Aplinkos ministerijos Aplinkos apsaugos agentūros Avarijų valdymo ir prevencijos skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas, galėjo patekti nuo dviejų iki trijų tonų teršalų. Jiems sulaikyti upėje buvo pastatytos boninės užtvaros.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aplinkos minsiterija praneša, kad šiuo metu tęsiami trečiadienį pradėti teršalų surinkimo darbai. Aplinkosaugos pareigūnai visą laiką stebi padėtį, kontroliuoja teršalų surinkimą, ima upės vandens mėginius laboratoriniams tyrimams, kartu su gelbėjimo tarnybomis ieško papildomų priemonių, kad avarijos padariniai būtų kuo greičiau pašalinti.

Kaip rašė 15min.lt, avarija įvyko trečiadienį apie 15 valandą. Vilniaus Savanorių prospekte ties 187-uoju pastatu susidūrus vilkikui ir benzovežiui, iš pastarojo cisternos vienos sekcijos ant kelio dangos išbėgo pusšeštos tonos dyzelinio kuro. Smarkus lietus apsunkino darbą atvykusioms gelbėjimo tarnyboms. Dėl jo į Nerį lietaus vandens surinkimo vamzdžiais pateko nemaža dalis išsiliejusių teršalų.

Pačioje įvykio vietoje buvo surinkta, pasak G. Markausko, apie 20 kubinių metrų vandens ir teršalų emulsijos. Ties trimis lietaus vandens išleistuvais į Nerį buvo pastatytos boninės užtvaros, kurios visą laiką yra prižiūrimos. Tokias užtvaras upėje gelbėjimo tarnybos pastatė ir dviejose vietose ties Vieviu šalia Panerių kaimo. Čia iš Neries teršalai surinkinėjami naudojantis absorbcinėmis bonomis.

Kai bus baigti gelbėjimo darbai ir įvertintas surinktų teršalų kiekis, aplinkosaugininkai apskaičiuos aplinkai padarytą žalą. „Jau dabar akivaizdu, kad ši žala yra didelė“, – sako G. Markauskas. Ją turės atlyginti avarijos kaltininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius