Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsaugos vaizdo kamerų žvaigždė Jevgenijus Lanevskis pasiųstas į areštinę

Tris dešimtis sykių už smulkias vagystes iš parduotuvių baustas ilgapirštis Jevgenijus Lanevskis „užsidirbo“ dar 45 parų „atostogas“ areštinėje. Tiesa, už vagystę sostinės „Norfoje“ šis vyriškis laisvės nepraras, nes jau anksčiau buvo patupdytas už grotų dėl savo garsiojo vizito į Ukmergės „Eurovaistinę“, o ilgesnis nei pusantro mėnesio administracinis areštas Lietuvoje negali būti taikomas.
Jevgenijus Lanevskis
Jevgenijus Lanevskis / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Užkietėjusiam vagiui Jevgenijui Lanevskiui (gim. 1978 m.) nusispjauti, kad Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas šią savaitę skyrė jam 45 parų arešto bausmę už prekių vagystę iš „Norfos“.

J.Lanevskis šiuo metu jau ir taip iš mokesčių mokėtojų pinigų yra išlaikomas areštinėje, kur sausio 12 dieną už garsiąją vagystę „Eurovaistinėje“ jį 45 paroms pasiuntė Ukmergės rajono apylinkės teismas.

Pagal Lietuvoje galiojančią tvarką administracinis areštas asmeniui gali būti taikomas ne ilgiau kaip pusantro mėnesio, todėl sostinėje J.Lanevskiui paskelbtas nuosprendis už žygį į „Norfą“ pakeitė tik jo teistumų statistika.

Šio veikėjo „pasiekimus“ atspindintys skaičiai yra įspūdingi. Naujausią jo bylą sostinėje kuravusi prokurorė 15min.lt užsiminė, kad ligšiol 33 metų J.Lanevskis yra gavęs apie 30 nuobaudų. Smulkios vagystės iš prekybos centrų yra tapusios jo gyvenimo būdu. Tiesa, paprastai vilnietis stengiasi nesusigundyti daugiau nei 1 MGL (130 litų) vertės prekėmis, kad jam negrėstų baudžiamoji, o tik administracinė atsakomybė.

Vogė su nenustatytu bendrininku

Kaip jau pasakojo 15min.lt., pastarąjį sykį J.Lanevskis apsiskaičiavo arba neatsispyrė savo godumui bei pernelyg pasitikėjo vogimo įgūdžiais.

Bylos duomenimis, dar 2011 m. balandžio 17 d. apie 17.30 val. iš parduotuvės „Norfa“ sostinės Baltupių mikrorajone J.Lanevskis pagrobė prekių už 140 litų.

Apsaugos kameros užfiksavo, kaip nenustatytas asmuo nuo lentynos paima butelį viskio „Grant's“ (39 Lt vertės) ir paslepia J.Lanevskiui po striuke.

Netrukus pats kaltinamasis paima dar tris butelius lietuviškos degtinės, juos paslepia ir išeina pro kasas nesusimokėjęs.

Šis nedidelės vertės svetimo turto pagrobimas vertinamas kaip baudžiamasis nusižengimas, už kurį pagal Baudžiamojo kodekso 178-ojo straipsnio 4-ąją dalį numatoma bausmė viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Teisėjas Valerijus Paškevičius atsižvelgė, kad teisiamas nelinkęs taisytis ir daryti jokių išvadų, todėl skyrė jam maksimalią sankcijoje numatymą bausmę.

Maža to, teismas visiškai patenkino prekybininkų civilinį ieškinį, nurodydamas J.Lanevskiui atlyginti „Norfai“ padarytą 139,95 lito turtinę žalą.

Teisėjo V.Paškevičiaus nuosprendis dar neįsiteisėjęs, per 20 dienų jis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

„Eurovaistinėje“ vykdė nėščiosios komandas

Naujoji 45 parų arešto bausmė J.Lanevskiui tapo tik formalumu, nes ilgapirštis pastaruoju metu jau leidžia laiką Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime dėl savo kriminalinių nuotykių Ukmergėje, kur prieš „Eurovaistinės“ apsaugos kameras pozavo duetu su besilaukiančia moterimi.

15min.lt pernai pasakojo, kaip dar gegužės pradžioje gana įžūliai buvo apvogta bendrovei „Eurovaistinė“ priklausanti vaistinė, įsikūrusi Ukmergėje, Anykščių gatvėje.

Vaizdo kameros vaistinėje užfiksavo įžūliai lentynas švarinančią porelę. Nufilmuota galimai nėščia moteris, vagišiui patarinėjusi, kurias prekes kištis į užantį.

Vogusi porelė nuo lentynų šlavė maisto papildus ir brangius vitaminus, dalis jų skirti būtent besilaukiančioms mamoms. Vaistinei padarytas 322,64 litų nuostolis.

Policija paprašė visuomenės pagalbos nustatant įtariamuosius. Jie buvo nustatyti praėjus vos dešimčiai minučių po to, kai vagystės vaizdai buvo parodyti per televiziją.

Kaip minėta, Ukmergės teismas už šią vagystę sausį nuteisė J.Lanevskį. Duomenų apie su juo buvusią moterį 15min.lt kol kas neturi.

VIDEO: 15min.lt - prekes iš parduotuvių masiškai vagiantis Jevgenijus Lanevskis teisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius