Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsipirkti į „Akropolį“ baltarusiai važiavo „cigaretiniu“ automobiliu

Raigardo kelio posto muitininkai sulaikė baltarusių porą, kurie vyko į Lietuvą tikra važinėjančia kontrabandos slėptuve. Pareigūnai nelegalias cigaretes aptiko praktiškai kiekvienoje įmanomoje paslėpti automobilio vietoje – po salono apdaila, grindyse, priekinių ir galinių sparnų ertmėse ir kt.
Kontrabandinių cigarečių slėptuvė
Kontrabandinių cigarečių slėptuvė / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Birželio 3 d., apie 12 val. į Raigardo kelio postą automobiliu „Opel“ atvykusi baltarusių pora pareigūnams sakėsi vykstanti į Vilnių, apsipirkti „Akropolyje“. Tačiau pareigūnams patikrinus „klasikines“ cigarečių kontrabandos slėpimo vietas, iš mašinos pabiro cigaretės. Nelegalių rūkalų buvo prikimšta kone visose tuščiose gamyklinėse automobilio ertmėse. Iš viso pareigūnai surado 8030 pakelių baltarusiškų cigarečių NZ ir „Minsk“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 23 tūkst. eurų.

Vėliau automobilį vairavęs Baltarusijos pilietis S.L. prisipažino, kad tiesiog vykdė nepažįstamo asmens prašymą už 150 eurų „Opelį“ pristatyti į Vilnių.

Vyriškio teigimu jo sutuoktinė išties maniusi, kad kelionės tikslas – tiesiog apsipirkti Lietuvoje, na, o jam norėjosi ir papildomai užsidirbti.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai. Baltarusijos piliečiai paleisti, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą, rašoma antradienį paviešintame Lietuvos muitinės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius