Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsirūpinęs fantazijos dokumentu rusas pasijuto svarbesnis už kitus

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė Rusijos pilietį, kuris įžūliai aplenkė terminale patikros procedūrų laukiančią automobilių eilę. Tokią teisę užsieniečiui esą turėjo suteikti ruso pateiktas ypatingas dokumentas. Išties tai tebuvo vadinamasis fantazijos dokumentas.
Fantazijos dokumentas
Fantazijos dokumentas / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Fantazijos dokumentas
VSAT nuotr./Fantazijos dokumentas

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės pasieniečiai Medininkų punkte tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiuojančių automobilių, jų vairuotojų ir keleivių dokumentus. Poilsio dieną keliaujančiųjų srautas buvo didelis, todėl lengvųjų automobilių terminale susidarė patikros laukiančių mašinų eilė.

VSAT pareigūnai užfiksavo, kaip iš Baltarusijos įvažiavęs automobilis „Volkswagen Passat“ rusiškais numeriais visą šią tvarkingai lūkuriuojančiųjų eilę įžūliai aplenkė ir įvažiavo į patikros vietą. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 47 metų Rusijos pilietis.

VSAT nuotr./Fantazijos dokumentas
VSAT nuotr./Fantazijos dokumentas

Savo veiksmus jis pasieniečiams pagrindė, pateikdamas esą Prancūzijoje išduotą jo diplomatinį statusą patvirtinantį dokumentą. Pasieniečiai iškart pamatė, kad tai yra vadinamasis fantazijos (neegzistuojančio pavyzdžio) dokumentas. Tai jokios teisinės galios neturintis popierius.

VSAT praneša, kad dėl įžūlių manevrų aplenkiant eilę, t.y. pasienio kontrolės punktų veiklos taisyklių pažeidimo, Rusijos piliečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Išnagrinėjus bylą užsieniečiui, kuris turėjo tvarkingus asmens dokumentus, buvo skirta 75 litų bauda.

Pseudodokumentą pasieniečiai iš ruso paėmė ir atlikę visus formalumus leido jam įvažiuoti į Lietuvą.

VSAT pareigūnai jau nepirmąsyk sulaiko asmenų su įvairiais fantazijos dokumentais. Neretai juos platinantys klastotojai apmulkina patiklius pirkėjus teigdami, esą tai galiojantys ir visame pasaulyje pripažįstami „dokumentai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius