-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsišaukėlis šokdina tikruosius pareigūnus

Neseniai į laisvę išėjęs policininku apsimetinėjantis narkomanas Rytis Medušauskas vakar naktį savo pasiekė – apie 4 val. į Prienų rajono policijos areštinę strimgalviais lėkė greitoji.
Apsišaukėlis šokdina tikruosius pareigūnus.
Apsišaukėlis šokdina tikruosius pareigūnus. / LŽ nuotr.

Tam, kad gautų dar vieną raminamųjų dozę, mėnesiui suimtas R.Medušauskas dėl prasidėjusios abstinencijos ryžosi save sužaloti. Kuo jis taip stipriai persirėžė dilbį – kol kas paslaptis. Jokio pašalinio daikto kameros vienutėje, kur laikytas šis jau šešis kartus teistas suimtasis, nerasta. Spėjama, kad susižalota į tą patį aštrų kameros sienos atsikišimą, kuriuo jis kartą jau nesėkmingai mėgino pasinaudoti.

Patobulino scenarijų

Kaip LŽ tikino Prienų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Egidijus Alšauskas, daugiau nebus rizikuojama – jau vakar R.Medušauską ketinta išgabenti į Kauno tardymo izoliatorių, kur suimtasis ir turėtų būti. Prienų areštinėje jis buvo laikomas siekiant atlikti būtinus pirminius ikiteisminius tyrimo veiksmus. R.Medušauskas įtariamas sukčiavimu pasisavinant pareigūno vardą.

Netrūko šiam ne kartą teistam narkomanui išmonės ir planuojant nusikaltimą, kuriuo jis šiandien įtariamas. Anot E.Alšausko, tokio akibrokšto Prienuose nebuvo jau keletą metų.

Neatmetama galimybė, kad R.Medušauskas pasinaudojo patirtimi, įgyta Marijampolės pataisos namuose. Iš jų šis alytiškis paleistas vos prieš 4 mėnesius. Vieša paslaptis, kad būtent iš įkalinimo įstaigų organizuojami sukčiavimai telefonu, reketuojant išpirkti neva avariją padariusį ar į kokią nors kitą kriminalinę istoriją įsipainiojusį artimąjį. R.Medušauskas buvo dar išradingesnis.

Spektaklis pavyko

Praėjusią savaitę vieną Prienų V.Kudirkos gatvės pensininkę aplankė netikėti svečiai. Manoma, kad 70 metų G.Š., Prienuose žinomo krepšinio trenerio motiną, jiems nurodė kuris nors iš vietinio nusikalstamo pasaulio atstovų. Neatmetama tikimybė, kad už tokią pačią informaciją apie kitame mieste gyvenančius asmenis. R.Medušauskas – alytiškis. Jį lydėjęs 7 metais jaunesnis bendras Giedrius Sabestinas – iš Lazdijų rajono. Abu ne kartą teisti (G.Sabestinas – 2 kartus). Už grotų juodu ir susipažino.

Pas G.Š., prekiaujančią kontrabandinėmis cigaretėmis, jie atvyko kaip policijos pareigūnai. Iš pradžių, kaip ir elgiasi tikrieji policininkai, apsimetę pirkėjais paprašė cigarečių, o kai jų gavo, išsitraukė policininko pažymėjimą.

G.Š. šiuo triuku patikėjo. Šoką patyrusi pensininkė teigia, kad tokį „pažymėjimą“ turėjo ir antrasis svečias. Tačiau to įrodyti tikriesiems policininkams kol kas nepavyko. Dar moteris teigia, kad mainais už gresiantį protokolą iš jos prašyta 10 tūkst. litų. Įtariamieji linkę minėti 2 tūkst. litų sumą, kurią ji neva siūlė pati.

Įkliuvo su įkalčiu

Sandėrį sutrukdė netikėtai į namus grįžęs moters sūnus. Pamatę jo atletišką stotą, „policininkai“ skubiai pasišalino ir taip išsidavė, kad tėra apsišaukėliai. Per sumaištį R.Medušauskas net pametė rankinę su asmens dokumentais. Tarp jų buvo ir „policijos pažymėjimas“ su apsišaukėlio nuotrauka.

Buvo paskambinta į policiją ir bėgliai sulaikyti. Policijos patruliai netruko pavyti nurodyta kryptimi nuvažiavusią žalios spalvos „Toyota Yaris“.

Iš kur gavo „policijos pažymėjimą“, R.Medušauskas nelinkęs taip lengvai atskleisti. Jo versija tradicinė – padarė pažįstamas, apie kurį beveik nieko nežino. Netrukus paaiškėjo, kad R.Medušauskas jau 2 kartus teistas už sukčiavimą pasisavinant pareigūno vardą. Vienas iš G.Sabestino teistumų susijęs su dokumento klastojimu.

R.Medušauskas suimtas mėnesiui. G.Sabestiną dėl įkalčių stokos teko paleisti.

Manoma, kad šie ne kartą teisti „policininkai“ galėjo padaryti ir daugiau panašių nusikaltimų. Nukentėjusiuosius ar žinančiuosius daugiau apie minėtų asmenų nusikalstamą veiklą prašoma skambinti Prienų rajono policijos telefonais: (8 319) 60 325 (tyrėja) ir 60 002 (budėtojų dalis – bet kuriuo paros metu).

Šis įvykis – savotiškas priekaištas Prienų policijai, kad surengti panašų reidą galėjo ir ji pati. E.Alšausko patikinimu, tai daryta ne kartą – G.Š. jau bausta piniginėmis baudomis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius