-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsivogusiam kauniečiui – 18 tūkst. kronų bauda ir draudimas dvejus metus atvykti į Norvegiją

Oro uostuose sulaikyti du nuteisti ir du nusikaltimais įtariami lietuviai. Vienas jų – deportuotas iš Norvegijos kaunietis, ieškotas kaip nuteistasis ir už nusikaltimą ir Lietuvoje.
Oro uoste
Oro uoste / VSAT archyvo nuotr.

Kauno ir Palangos oro uostuose pasieniečiai sulaikė keturis lietuvius, besislapsčiusius nuo teisingumo. Du iš jų yra nuteisti už nusikaltimus, du – įtariami nusikaltimų padarymu.

Šeštadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos pasieniečiai Palangos oro uoste sulaikė lėktuvu iš Oslo atvykusius 20-metį kaunietį ir 25-erių šiaulietį. Pasieniečiai nustatė, kad Kauno gyventojo paiešką paskutinę šių metų kovo dieną paskelbė Kauno policija. Vyras ieškotas kaip nuteistasis už nusikaltimą Lietuvoje. Jis į gimtinę iš Norvegijos grąžintas už vagystę iš parduotuvės. Jam Norvegijos pareigūnai skyrė 18 tūkst. kronų (2 090 eurų) baudą ir apribojimą dvejiems metams atvykti į šią šalį.

Šiaulietis Palangos oro uoste sulaikytas todėl, kad jo paiešką šių metų kovo 19 d. paskelbė Šiaulių policija. Vyras įtariamas nusikaltimo padarymu.
Abu sulaikytuosius Palangos užkardos pasieniečiai perdavė Palangos policijos pareigūnams.

Šeštadienį Kauno oro uoste budėję pasieniečiai tikrino reisu iš Birmingemo atvykusių keleivių dokumentus. VSAT pareigūnai nustatė, kad 27-erių Didžiojoje Britanijoje šiuo metu gyvenančio lietuvio dar nuo 2011-ųjų balandžio ieškojo Vilkaviškio policija. Vyras yra nuteistas už nusikaltimo padarymą. Jis perduotas Kauno policininkams.

Sekmadienį Kauno oro uoste VSAT pareigūnams įkliuvo į Dubliną susiruošęs skristi nuolatinės gyvenamosios vietos nedeklaravęs 40-metis lietuvis. Pasieniečiai išsiaiškino, kad paskutinę šių metų kovo dieną jo kaip asmens, įtariamo nusikaltimo padarymu, paiešką paskelbė Šilutės policija. VSAT pareigūnai apie tai informavo kolegas ir tą pačią dieną sulaikytąjį perdavė į Kauną atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 169 asmenis, kurių už nusikaltimus ir pažeidimus ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai. Dažniausiai tokie ieškomieji sulaikomi oro uostuose – 94 asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius