-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aptikę naminukės fabrikėlį Šiaulių rajono pareigūnai buvo nustebinti švaros

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, su kolegomis iš Šiaulių rajono komisariato surengę operaciją naminės degtinės gamintojui demaskuoti, liko labai nustebinti – tokios idealios tvarkos ir švaros „naminukės“ fabrikėlyje jiems dar neteko matyti.
Naminės degtinės fabrikėlis
Naminės degtinės fabrikėlis / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, dažniausiai tokiose „įmonėse“ vyrauja netvarka, antisanitarinės sąlygos, o čia švara spindėjo tiek statinės su raugu, tiek dujinė, ant kurios buvo užkeltas katilas, tiek pats katilas, ant kurio kaip gero produkto kokybės ženklas buvo užklijuotas „Versace“ užrašas.

Birželio 12-ąją pareigūnai užsuko pas Šiaulių r., Gūragių kaime gyvenantį 37 metų E.B. ir jo gyvenamojo namo rūsyje rado 1 tūkst. 600 litrų raugo ir 75 litrų ypač skaidraus skysčio, kuris skleidė naminės degtinės kvapą. Išgauti produkto skaidrumą fabrikėlio savininkui padėjo geri anglies filtrai, valantys pagamintą produktą. Ant dujinės viryklės užkeltas katilas jau buvo pradėjęs vėsti, nes virimo procesas jau buvo baigtas.

Anot E.B., aparatą naminukei gaminti, jis įsigijo balandžio mėnesį Rietavo turguje. Samanės viryklą vyras sukonstravo rūsyje. Nenorėdamas ten nuolat lindėti, įrengė vaizdo kamerą, kurios pagalba galėjo stebėti virimo procesą, būdamas gyvenamosiose patalpose. Vyras 200 talpos statinėse iš cukraus, mielių ir vandens pasigamino raugą ir iš 400 jos litrų jau buvo išvaręs 75 l naminukės. Ištuštėjusiose statinėse jis užraugė naujo raugo.

E.B. pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už neteisėtą tokio kiekio naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimą, laikymą, gabenimą ar realizavimą baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius