Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aptikus kontrabandines cigaretes, pažeidėjas pats nuardė apdailos skydus ir jas išėmė

Gegužės 10 d. Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė Lenkijos pilietį, kuris gabeno kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 13 tūkst. litų.
Kontrabanda
Kontrabanda / Kauno muitinės nuotr.

Antradienio vakarą Kybartų kelio posto pareigūnai sustabdė patikrinti įtarimų sukėlusį Lenkijos piliečio vairuojamą krovininį automobilį „Scania“. Vairuotojas žodžiu deklaravo, kad negabena jokių prekių, privalomų pateikti muitinei, ir važiuoja namo į Lenkiją. Tikrinant automobilį rentgeno kontrolės sistema, uždarų ertmių tikrinimo zondu bei tankio matuokliu jo kabinos sienų ertmėse po apdailos skydais buvo aptikta paslėptų cigarečių. Aptikus cigaretes, pažeidėjas pats nuardė apdailos skydus ir jas išėmė. Suskaičiavus ištrauktas rusiškas „Jin Ling“ cigaretes, paaiškėjo, kad jų būta 2 tūkst. pakelių, kurių vertė su priskaičiuotais mokesčiais viršija 13 tūkst. litų.

Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, o neteisėtai gabentos prekės ir automobilis sulaikyti. Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkstančių litų.

Realizavus sulaikytas cigaretes juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais skaičiavimais, daugiau kaip 9 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius