Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apykojė netrukdė užkietėjusiam Klaipėdos narkotikų prekeiviui daryti naujų nusikaltimų

Už neteisėtą disponavimą narkotikais prieš teismą stos devyni asmenys. Tarp jų – ir su organizuotu nusikalstamumu siejamas anksčiau 6 kartus teistas vyras, prieš metus lygtinai, bet su apykoje paleistas iš pataisos namų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė tris ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo.

Ikiteisminis tyrimas, užkardant narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą kurortinėse Klaipėdos apskrities vietovėse vasaros sezono metu, pradėtas dar 2015 metų vasarą.

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą disponavimą narkotikais, jų platinimą dideliais kiekiais bei kitus įtariama įvykdytus nusikaltimus patraukti devyni asmenys. Dar vienas ikiteisminis tyrimas dviejų nuo ikiteisminio tyrimo užsienyje pasislėpusių įtariamųjų atžvilgiu atskirtas iš pagrindinės bylos.

Uostamiesčio KPONTV tyrėjų duomenimis, Palangoje ir Klaipėdoje narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo „tinklą“ organizavo keturi kaltinamieji. 2015 m. liepos mėn. policijos pareigūnai su įkalčiais sulaikė du tiesioginius narkotinių medžiagų platintojus iš Klaipėdos miesto ir įtariama narkotikus jiems tiekusį palangiškį.

Pastarasis – gerai žinomas KPONTV pareigūnams. Jis siejamas su organizuotu nusikalstamumu, anksčiau 6 kartus teistas, 2015 m. gegužės mėn. lygtinai paleistas iš pataisos namų. Sulaikymo metu asmuo ant kojos dėvėjo intensyvios probacijos priežiūros elektroninę stebėjimo priemonę.

Kratos vieno kaltinamojo bute metu teisėsaugininkai aptiko didelius kokaino, heroino, metamfetamino, kanapių, narkotinių ir psichotropinių vaistų kiekius. Be to, rastas šaunamasis ginklas bei iš vienos uostamiesčio sporto prekių parduotuvės pavogti drabužiai. Asmens automobilyje rasta heroino, kanapių dervos bei netikras vairuotojo pažymėjimas.

Kitas, 11 kartų teistas klaipėdietis, bandė išvengti sulaikymo. Jis nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, vairuodamas automobilį, pavojingai manevravo, sukėlė avarines situacijas. Jo bute aptikta heroino, psichotropinių vaistų, kito asmens pasas.

Po laikino sulaikymo vienas kaltinamasis suimtas, likusiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius