Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar Ukmergės rajono meras vairavo neblaivus, teisme kol kas nepaaiškėjo

Ukmergės rajono apylinkės teisme trečiadienį turėjo būti nagrinėjama administracinė byla, kurioje rajono meras Algirdas Kopūstas kaltinamas vairavęs neblaivus. Tačiau posėdis neįvyko, mat paaiškėjo, kad A.Kopūstas, prieš kelias dienas pasisamdė advokatą, kuris tuo pačiu metu turi dalyvauti kitoje byloje. Teismas patenkino prašymą bylą atidėti vėlesniam laikui.
Ukmergės rajono apylinkės teismas
Ukmergės rajono apylinkės teismas / vilkmerge.lt nuotr.

Ukmergės krašto naujienų portalas vilkmerge.lt primena, kad Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai rajono merą, vairuojanti asmeninį visureigį "Toyota Land Cruiser", sustabdė lapkričio 25 dieną.

Tądien pareigūnai, vykdydami atskirą priemonę patruliavo Vilniaus gatvėje, šalia Miškų urėdijos. Patikrinę A.Kopūsto dokumentus, policininkai pajuto nuo jo sklindantį alkoholio kvapą bei pastebėjo sutrikusią kalbą ir judesių koordinaciją. Tuomet patruliai pasiūlė merui pasitikrinti blaivumą alkotesterio pagalba. Vokiškas prietaisas parodė 0,81 promilės girtumą.

Praėjus beveik valandai po to, kai pareigūnai sustabdė A.Kopūsto vairuojamą automobilį, jis nušalintas nuo vairavimo, iš jo policininkai paėmė ir vairuotojo pažymėjimą. Savo paaiškinime, protokole, jis teigė, jog yra išgėręs du bokalus alaus ir gailisi, kad po to sėdo už vairo.

Surašytame administracinės teisės pažeidimų protokole meras informuotas apie teismo posėdžio datą, kuomet bus nagrinėjama byla dėl jo nusižengimo.

Gruodžio 1-ąją byla iš Vilniaus atkeliauvo į Ukmergės teismą. Pagal iš anksto sudarytą grafiką ji atiteko teismo pirmininkui Evaldui Pašiliui.

Tačiau po kelių dienų, gruodžio 6-ąją, teisėjas nuo bylos nusišalino.

„Viešoje erdvėje pasirodė informacija, jog aš artimai bendrauju bei kartu medžioju su A.Kopūstu. Nors tokios užuominos neatitinka tikrovės ir yra nepagrįstos, siekiant išvengti bylos proceso dalyvių bet kokių abejonių dėl bylą nagrinėjančio teisėjo šališkumo, nusišalinu nuo šios administracinės bylos nagrinėjimo", teigiama teismui rašytame teisėjo pareiškime. Byla paskirta nagrinėti teisėjui Rinaldui Adamoniui.

Gruodžio 9-ąją, rajono meras pasisamdė ukmergiškį advokatą Valdą Kersnauską. Tačiau advokatas, tuo pačiu metu, kuomet nagrinėjama A. Kopūsto byla, turėjo įsipareigojimų kitoje byloje pagal iš anksto suplanuotą grafiką. Teismas nutarė patenkinti advokato prašymą ir bylą atidėti.

Planuojama, kad kitas teismo posėdis įvyks jau kitais metais.

Rajono meras yra viešai pareiškęs, jog vėliau ligoninėje patikrinus jo girtumą, alkotesterio rodmenys fiksavo, kad A.Kopūstas tą vakarą buvo blaivus.

Opozicija dėl šio rajono vadovo poelgio rengia jam interpeliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius