Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aras“ šturmavo patalpas Vilniuje ir išlaisvino pagrobtą Norvegijos pilietį, Lietuvoje ir Švedijoje sulaikyti šeši įtariamieji

Vos vieną dieną Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai truko, kol surado Lietuvoje pagrobtą ir neteisėtai įkalintą Norvegijos pilietį. Per slaptą trijų šalių operaciją sulaikyti trys lietuviai ir trys norvegai.
Pagrindinis bylos įtariamasis Norvegijos pilietis
Pagrindinis bylos įtariamasis Norvegijos pilietis. Manoma, kad jis galėjo organizuoti savo tautiečio pagrobimą / Policijos nuotr.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Vivaldas Račkauskas teigia, kad informaciją iš Norvegijos policijos apie Lietuvoje pagrobtą norvegą Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai gavo pirmadienio rytą.

„Visas tyrimas buvo atliktas per vieną dieną“, - teigia V.Račkauskas.

Pasak policijos generalinio komisaro pavaduotojo, tirti norvegų policijos pranešimą buvo patikėta labiausiai patyrusiems tyrėjams. Bendradarbiaudami su Norvegijos ir Švedijos policija, Lietuvos tyrėjai Vilniuje nustatė vietą, kurioje gali būti kalinamas pagrobtas užsienietis.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Pagrindinis bylos įtariamasis Norvegijos pilietis
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Pagrindinis bylos įtariamasis Norvegijos pilietis

Tos pačios dienos vakarą Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai šturmavo patalpas Vilniuje ir išlaisvino pagrobtą užsienietį. Tuo pat metu buvo sulaikyti trys įtariamieji Lietuvos piliečiai ir vienas Norvegijos pilietis.

Tuo metu, kai „Aras“ šturmavo patalpas Vilniuje, Švedijos policija savo šalyje sulaikė dar du įtariamus Norvegijos piliečius, susijusius su savo tautiečio pagrobimu.

Generalinės prokuratūros prokuroras Mindaugas Dūda teigia, kad iš norvego buvo reikalaujama didelės sumos pinigų.

„Ta suma viršija 100 tūkstančių litų“, - sako prokuroras.

Pareigūnai neslepia, kad šios bylos pagrindiniu įtariamuoju laikomas Vilniuje sulaikytas norvegas. Lietuvos policijai jis buvo žinomas nuo 2003 metų, prieš kurį laiką Norvegijoje jis buvo nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme už sunkius nusikaltimus, susijusius su narkotikais.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras įtaria, kad šis norvegas galėjo įvykdyti ir daugiau nusikaltimų ne tik prieš užsienio piliečius, nuo jo galėjo nukentėti ir mūsų šalies gyventojai. Todėl pareigūnai prašo visus, kurie galėjo nukentėti nuo savo tautiečio pagrobimu įtariamo norvego (nuotrauka viršuje), kreiptis į Lietuvos kriminalinės policijos biurą.

Sulaikyti Lietuvos piliečiai irgi žinomi pareigūnams. Jie jau ne po vieną kartą teisti už turtinius ir smurtinius nusikaltimus. Lietuviai šioje byloje yra laikomi nusikaltimo bendrininkais.

Pareigūnai teigia, kad norvegas į Lietuvą buvo atviliotas verslo reikalais. Tais pačiais verslo reikalais, nesukeliant jam įtarimų, jis buvo atviliotas ir į patalpas Vilniuje, kuriose jis buvo pagrobtas.

Pagrobus norvegą, iš jo buvo reikalaujama didelės sumos pinigų. Pinigai turėjo būti pervesti į užsienį, kur juos pasiimti turėjo, kaip įtariama, Švedijoje sulaikyti norvegai.

Prokuroras M.Dūda kol kas nesirįžta sakyti, kur bus teisiami sulaikyti asmenys.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas Lietuvoje, vykdomas Norvegijoje ir vykdomas Švedijoje. Kol kas anksti sakyti, kurioje šalyje sulaikyti asmenys stos prieš teismą“, - sako M.Dūda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius