Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Juodojo archeologo“ radinys Šiaulių rajone pareigūnus privertė budėti miške visą naktį

Paieškos Šiaulių rajone, Gruzdžių seniūnijoje, Augučių kaime „juodąjį archeologą“ atvedė prie mirtį nešančio radinio, kuris nustebino ir išgąsdino ne tik jį patį, bet ir į radinio vietą iškviestus J.Vitkaus inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos pareigūnus.

Kvietimo sunaikinti sprogmenį jie sulaukė gruodžio 2-osios vidurdienį. Tačiau tą dieną jo nesunaikino.

Radinys buvo didžiulis – per 1 metro ilgio ir apie 300 kg sverianti bomba. Ji slypėjo žemėje, metro gylyje. Bomba buvo iš dalies atkasta. Prie jos prisikasė vienas „juodųjų archeologų“, kuris, naudodamasis metalo ieškikliu, žemės gelmėje ieškojo senovinių daiktų ir lobių.

Šiaulių apskr. VPK nuotr./Rastas sprogmuo
Šiaulių apskr. VPK nuotr./Rastas sprogmuo

Šįkart, išgirdęs metalo ieškiklio signalus, „juodasis archeologas“ čiupo kastuvą ir ėmėsi darbo. Tačiau pamatęs, kad iš po žemės nyra didžiulė bomba ir supratęs, kad ją palikti likimo valiai yra labai pavojinga, vyras priėmė sprendimą apie radinį pranešti Bendrajam pagalbos centrui.

Atvykusių Krašto apsaugos išminuotojų, pasirengusių nukenksminti sprogmenį, laukė netikėtumas. Pradėjus darbus, sprogmuo sureagavo su deguonimi ir iš jo pradėjo rūkti dūmai, kurie išminuotojus privertė nuo sprogmens atsitraukti, nes kilo sprogimo pavojus.

Kadangi buvo jau tamsu, bombos sunaikinimo operaciją nutarta pratęsti kitą dieną. Visą naktį policijos pareigūnai saugiu atstumu budėjo prie radinio ir saugojo, kad kas prie jo nepriartėtų.

Gruodžio 3-ąją antrojo pasaulinio karo aviacinė bomba buvo sunaikinta radimo vietoje. Sprogimas buvo galingas.

Vienas neatsargus judesys gali baigtis didžiule nelaime. Šįkart jos išvengti pavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius