-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arešto bausmę atlikęs Remigijus Jakštys išleistas į laisvę

90-ties parų arešto bausmę už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus atlikęs Remigijus Jakštys ketvirtadienio rytą iš Kauno kalėjimo buvo paleistas į laisvę.
Remigijaus Jakščio teismas
Remigijaus Jakščio teismas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Paleistas su elektroniniu stebėjimo prietaisu, tai yra apykoje“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Dėvėti apykoję R.Jakščiui anksčiau nurodė teismas.

Arešto bausmė žinomam mentoriui bei moksleivių kelionių į užsienį organizatoriui buvo skirta teismo nuosprendžiu už berniukų seksualinį tvirkinimą.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti keturi nepilnamečiai. R.Jakščiui buvo skirta laisvės apribojimo bausmė, vėliau pakeista į 90 parų areštą.

Balandį Kauno apylinkės teismas patenkino Probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus teikimą ir anksčiau už nepilnamečių tvirkinimą nuteistam R.Jakščiui skirtą laisvės apribojimo bausmę pakeitė į 90 parų areštą.

„Teismas, išnagrinėjęs bausmės vykdymą kontroliuojančios institucijos teikimą nustatė, kad nuteistasis R. J. vengia atlikti laisvės apribojimo bausmę, o jis pats būdamas laisvėje savo elgesiu neįrodė, kad bausmės tikslai gali būti įgyvendinti netaikant jam griežtesnio laisvės suvaržymo“, – tada paskelbė Kauno teismas.

Birželio 9 dieną Kauno apylinkės teismas R.Jakštį kaltu dar vienoje seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius byloje, jam skirta reali laisvės atėmimo bausmė – treji metai ir vienas mėnuo, sprendimas nėra įsiteisėjęs, jis apskųstas.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti trys jaunesni nei 16 metų asmenys. Kauno apygardos teismas nuteistojo apeliacinį skundą nagrinės spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius