Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ariogaloje karaliauja Gabaras – riaušes sukėlusios gaujos vadas?

Nuo Ariogaloje vykusių riaušių, kai apie 20 kaukėtų smogikų įsiveržė į sporto renginį ir laužė jo dalyviams kojas bei šonkaulius, praėjo daugiau negu pusmetis. Policija kol kas nubaudė tik vieną asmenį – varžybas organizavusį ir nuo užpuolikų nukentėjusį trenerį. Užpuolikams nė plaukas nuo galvos nenukrito.
Kaišiadoriškį, kurima buvo sulaužytos kojos, išgelbėjęs A.Zaleckis, policijai paliudijo, kad tai padarė Gabaras (kairėje)
Kaišiadoriškį, kuriam buvo sulaužytos kojos, išgelbėjęs A.Zaleckis policijai paliudijo, kad tarp riaušininkų matė Gabarą (nuotr. kairėje) / "Alio, Raseiniai" nuotr.

Miestelyje – šnabždesiai

Ariogaloje mažai kam paslaptis, kad vadinamųjų riaušių lyderiai ir kiti „vierchai“ miestelyje prie Dubysos iki šiol jaučiasi kaip namuose ir užsiima sau įprasta veikla, apie kurią dažniausiai žmonės kalba pašnibždomis ir yra įsitikinę, jog kreiptis į policiją nėra prasmės. Vyrauja nuomonė, kad teisėsaugininkams skirti pareiškimai dažnai neturi jokio efekto: be pėdsakų paskęsta paslaptyje laikomose ikiteisminio tyrimo procedūrose ar net suteikia problemų patiems pareiškėjams.

„Užpuolikai greiti, tačiau teisingumas Lietuvoje paskui juos šlubuoja invalidiškais žingsniais. Tad visokių gaujų nariai čia jaučiasi labai drąsiai ir gana laisvai. Jau po Ariogalos riaušių keli užpuolimo dalyviai buvo atėję į vieną mūsų treniruotę ir pasakė – vis tiek jus užkasime“, – pasakojo varžybų, kurias metų pradžioje nutraukė žiaurus išpuolis, organizatorius, Lietuvos futbolo rinktinės fanų koordinatorius ariogališkis Steponas Nacius. Jis kol kas yra vienintelis už riaušes nubaustas žmogus. Šiam vaikinui buvo skirta administracinių teisės pažeidimų bauda už tai, kad futbolo varžybas organizavo neatlikęs visų būtinų administracinių procedūrų.

„Užpuolikai greiti, tačiau teisingumas Lietuvoje paskui juos šlubuoja invalidiškais žingsniais. Tad visokių gaujų nariai čia jaučiasi labai drąsiai ir gana laisvai. Jau po Ariogalos riaušių keli užpuolimo dalyviai buvo atėję į vieną mūsų treniruotę ir pasakė – vis tiek jus užkasime“

Jaučiasi karaliais?

Riaušės Ariogaloje buvo sukeltos sausio 27 dieną (sekmadienį) 18.20 val. Kultūros ir sporto centre vyko salės futbolo turnyras, kuriame dalyvavo ne tik įvairių Lietuvos miestų salės futbolo komandos, bet ir ekipos iš Latvijos, Estijos, Ukrainos. Finalinio susitikimo metu į sporto centro fojė įsiveržė kaukėta gauja su metaliniais strypais, laužtuvais, beisbolo lazdomis. Užpuolikai buvo apsirūpinę betono luitais, akmenimis, plytomis. Įsibrovėliai ėmė mušti fojė buvusį asmenį. Užpultajam sugebėjus pabėgti į sporto salę, chuliganai mėgino patekti į jos vidų – į ten esančius žmones svaidė akmenis, plytas bei dūminius užtaisus. Sporto varžybų dalyviai gynėsi – užrėmė įėjimą į salę futbolo vartais, kitu sporto inventoriumi ir organizavo gynybą – iš kėdžių surentė barikadas ties laiptais, kuriais užpuolikai siekė prasibrauti į balkoną.

„Neslėpsiu, dėl riaušių patyrėme gėdą prieš užsieniečius. Bet mums apmaudžiausia, kad užpuolikai ir toliau miestelyje jaučiasi kaip karaliai. Į policiją jau nesinorime kreiptis, nes tai yra beviltiška“, – neslėpė S. Nacius.

Beje, prie panašios išvados neseniai priėjo Ariogalos ūkininkas Valdas Morkus, kuriam savo kieme pavyko sulaikyti Ariogalos gaujos vado Gabaro dešiniąja ranka laikomą S.L.

„Visiškas absurdas. Su sūnumi sulaikėme vagį, su įkalčiais atidavėme policijai, tačiau aš pats dabar esu priverstas aiškintis, kad neva užpuoliau pro šalį taikiai žingsniavusį medžiotoją“, – neslėpdamas kartėlio savaitraščiui „Alio, Raseiniai“ sakė ūkininkas, kuris sutiko žurnalistui išsamiai papasakoti vagies sulaikymo istoriją (apie tai – kitose šios publikacijos dalyse).

Sulaužė abi kojas

Ariogaloje vykusių riaušių sūkuryje teko atsidurti ariogališkiui Algirdui Zaleckiui, kuris savaitraščiui „Alio, Raseiniai“ pasakojo matęs, kaip Gabarui buvo nuplėšta maskuojanti kaukė (tą patį jis yra pasakojęs ir policijos pareigūnams apklausos metu).

Mačiau, kaip vienam iš užpuolikų buvo nuimta kaukė. Tai miestelyje daugumai puikiai žinomas vyras, pravarde Gabaras. Jam – per 40 metų. Jį ir dabar dažnai miestelyje galima sutikti. Tarsi nieko net nebūtų įvykę. O juk buvo surengtas labai žiaurus užpuolimas.

„Mačiau, kaip vienam iš užpuolikų buvo nuimta kaukė. Tai miestelyje daugumai puikiai žinomas vyras, pravarde Gabaras. Jam – per 40 metų. Jis turi ketverių metų dukrą, jauną žmoną ir tokius dalykus daro. Jį ir dabar dažnai miestelyje galima sutikti. Tarsi nieko net nebūtų įvykę. O juk buvo surengtas labai žiaurus užpuolimas. Teko atsidurti įvykių sūkuryje ir savo akimis mačiau, kaip jie mėtė į sporto salę betono luitus, kaip talžė sporto renginio dalyvius. Jei kas spėjo užmiršti, manau, reikėtų priminti: pavyzdžiui, varžybų dalyviui iš Kaišiadorių buvo sulaužytos abi kojos, nekalbant apie kitų žmonių patirtas traumas – sulaužytus šonkaulius, sužalotas galvas, rankas, pažeistus plaučius.

Kaip žinoma, užpuolikai mėtė į salę dūmus skleidžiančius užtaisus ir su lazdomis laukė iš salės turinčių išbėgti žmonių. Vieną dūminį užtaisą man pavyko užgesinti – išpyliau ant jo kelis litrus vandens iš salėje stovėjusio 5 litrų talpos indo. Laimei, jiems nepavyko įgyvendinti iš anksto sudaryto plano“, – savaitraščiui „Alio, Raseiniai“ pasakojo A. Zaleckis.

Kai prasidėjo užpuolimas, A.Zaleckis sėdėjo netoli pagrindinio įėjimo į sporto salę.

„Jie išlaužė duris ir atėjo pasiruošę žaloti, o gal net ir žudyti žmones. Kaišiadoriškiui, kurio sudėjimas kaip trylikamečio, sulaužė abi kojas. Už ką jam taip padarė?“ – bandė suvokti vaikinas. (Deja, sužaloto kaišiadoriškio redakcijai nepavyko pakalbinti – jis šiuo metu gyvena Anglijoje ir redakcijos turimu telefono numeriu yra nepasiekiamas.)

Įsipainiojo moteris

Atrodo, pirminė riaušių priežastis buvo vieno varžybų dalyvio bandymas flirtuoti su netoli sporto salės esančios krautuvės pardavėja. Vietiniams tai nepatiko ir jie sugalvojo futbolininką pamokyti. Tačiau šeštadienį atėję į salę sulaukė netikėto atkirčio – buvo priversti išsinešdinti. Tuomet, regis, ir gimė planas parodyti, kas Ariogaloje yra šeimininkas. Vietinio „viercho“ Gabaro vadovaujama gauja sekmadienio vakarą išsiruošė į lemiamą puolimą, prieš tai apsiginklavo lazdomis, plytomis ir apsirūpino maskuojančiomis kaukėmis.

„Patį aršiausią iš karto sutramdėme, nes netoliese buvo patirties turintis ir gerai parengtas saugos tarnybos darbuotojas. Jis iš karto sureagavo: parvertė ir pasiguldė užpuolikų lyderį. Paeiti nebegalintį kaišiadoriškį už pakarpos nuvilkau į salę. Jis tiesiog šliaužė į kitą salės pusę, kuo toliau nuo durų“, – pasakojo ariogališkis.

Užpuolimo metu buvo sužaloti penki žmonės ir sulaikytas Gabaras bei keli jo parankiniai. Po kurio laiko jie buvo paleisti.

Keršto nuojauta

A.Zaleckis pasakojo, kad kai kurie riaušių dalyviai jau buvo apsilankę šiuo metu atnaujinamoje Ariogalos kultūros ir sporto salėje, domėjosi, kas čia vyksta.

„Neabejojame, kad jie keršys. Jie yra kerštingi ir neprognozuojami. Ar nejaučiame baimės? Jau visko prisižiūrėjome. Kas iš tos baimės“, – sakė S. Nacius.

Ariogaloje daug kam žinoma, kad viena miestelio gauja turi materialinę bazę – kelias privačias kailinių žvėrelių auginimo fermas, kurios veikia dar nuo sovietmečio. Liudininkų teigimu, tarp vadinamųjų riaušininkų buvo ir keli su dabartiniais fermų savininkais tiesiogiai susiję vyrai – jau minėtas M. Š. ir D. Š.

A.Zaleckis pasakojo kai kuriuos riaušių dalyvius matęs Ariogalos įkūrimo 760-mečio šventėje: „Mačiau, kad šventėje dalyvavo ir vadinamieji riaušininkai – jie šlaistėsi girti. Manau, jie jaučiasi nebaudžiami. Tos šventės metu įvyko incidentų, tačiau policija jų kažkodėl neregistravo. Žinau įvykį Gėluvos kaime, kai per Jonines girti chuliganai iš policininko atėmė ginklą. Tai faktas. Ir nieko. Apie tai nebuvo jokių pranešimų, tarsi nieko net nebūtų įvykę.“

Ėmė slapstytis

Po vadinamųjų riaušių kai kurie su gauja siejami asmenys keletą savaičių miestelyje nesirodė. Savaitraščio „Alio, Raseiniai“ duomenimis, vienas aktyviausių išpuolio dalyvių M.Š. slapstėsi Kėdainiuose.

Ariogaloje daug kam žinoma, kad viena miestelio gauja turi materialinę bazę – kelias privačias kailinių žvėrelių auginimo fermas, kurios veikia dar nuo sovietmečio. Liudininkų teigimu, tarp vadinamųjų riaušininkų buvo ir keli su dabartiniais fermų savininkais tiesiogiai susiję vyrai – jau minėtas M. Š. ir D. Š. Savaitraščio „Alio, Raseiniai“ šaltinių teigimu, po riaušių atlikus kratas D. Š. namuose buvo rastas ginklas ir kaukė.

Policijos tyrimų objektyvumu abejojantys žmonės nuogąstauja, kad kratų rezultatai gali būti nutylimi. Ikiteisminį tyrimą atliekančios Raseinių rajono policijos viršininkas Kęstutis Užemeckas savaitraščiui sakė: „Kol nebaigtas ikiteisminis tyrimas, apie kratos rezultatus ir kitus dalykus informuoti neturime teisės.“

Vagis ar užpultasis?

Ariogaloje mažai kam paslaptis, kad žvėrelių fermose dažnai talkininkauja vadinamosiose socialinės rizikos šeimose gyvenantys nepilnamečiai, kuriems per dieną sumokama iki 30 litų. Tačiau tai ne vienintelis gaujų įtakoje esančių asmenų užsiėmimas. Įtariama, kad bene pagrindinė chuliganų grupuočių veikla – degalų vagystės. Būna tokių periodų, kai per vieną naktį Ariogaloje ir jos apylinkėse užregistruojama iki dešimties kuro vagysčių.

Ši istorija prasidėjo rugpjūčio 20 dieną. V.Morkaus sūnus Darius apie 1 valandą nakties atkreipė dėmesį į neramiai besielgiantį netoli namo pririštą kiemsargį. Lietuvos žemės ūkio universiteto ketvirtakursis pažvelgęs pro langą pamatė du „arabų šeichus“ – taip vietiniai vadina degalus siurbiančius vagis.

Ką reiškia Ariogaloje susidurti su kuro vagimis, neseniai pajuto netoli Ariogalos esančiame Lenčių kaime 240 hektarų žemės turintis ūkininkas V. Morkus. Neseniai jo sūnus Darius savo rankomis sulaikė gerą Gabaro draugą, policijai žinomą ariogališkį 43 metų S. L., tačiau tyrimas dėl šio įvykio pasisuko gana netikėta, ūkininką pribloškusia linkme.

Ši istorija prasidėjo rugpjūčio 20 dieną. Prie kompiuterio užsibuvęs V.Morkaus sūnus Darius apie 1 valandą nakties atkreipė dėmesį į neramiai besielgiantį netoli namo pririštą kiemsargį. Lietuvos žemės ūkio universiteto ketvirtakursis pažvelgęs pro langą pamatė du „arabų šeichus“ – taip vietiniai vadina degalus siurbiančius vagis.

„Kai pats darbymetis, kombainus ir traktorius laikome prie pat namų, gerai apšviestame kieme. Nuo degalų vagių esame nukentėję ne kartą, todėl imamės visų įmanomų priemonių, padedančių apsaugoti bakus“, – savaitraščiui „Alio, Raseiniai“ pasakojo ūkininkas V. Morkus. Ūkininko sūnus nieko nelaukęs išlėkė į kiemą ir prasidėjo vagių gaudynės. „Šeichai“ spruko į skirtingas puses. Tas, kurį vijosi Darius, bėgdamas kažką į jį svaidė.

„Bėglį pasivyti pavyko maždaug už dviejų šimtų metrų. Sūnus parvertė jį ant žemės ir laikė. Vyras buvo labai aršus ir priešinosi – sukandžiojo jam krūtinę. Kai sūnus paskambino, miegojau. Greitai šokau į kelnes ir atlėkiau automobiliu. Atvažiavęs ir apšvietęs įvykio vietą pamačiau, kad sūnus laiko pasiguldęs vyrą. Darius tuo metu jau buvo kruvinas – kraujas tekėjo iš galvos ir  krūtinės. Tuojau paskambinau pagalbos telefonu ir pranešiau, kad sulaikiau vagį su įkalčiais – kanistru ir žarna. Policija atvažiavo maždaug po 45 minučių“, – pasakojo V. Morkus.

Jis buvo įsitikinęs, kad padarė gerą darbą. Tiesa, sūnus jautėsi labai blogai: apkandžiotas ir apdaužytas kitą dieną negalėjo atsikelti iš lovos.

Kvietimas į policiją

Tačiau, regis, gerą darbą padariusios Morkų šeimos laukė nemalonumai.

„Maždaug po savaitės man paskambino Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas K.Užemeckas ir sako: jūs kviečiamas atvykti į komisariatą. Nuvykau. Pats viršininkas K.Užemeckas man parodė pareiškimą, kuriame mano sulaikytas vagis rašo, kad buvo užpultas. Aš tai vadinu vagies pareiškimu (šio pareiškimo kopiją turi ir savaitraštis „Alio, Raseiniai“). Vagis rašo, kad aš, sūnus ir žmona užpuolėme jį prie sodybos, sumušėme, nuplėšėme nuo kaklo žiūronus, kuriais jis buvo atėjęs pasižvalgyti po medžiotojų klubo „Verdenė“ medžioklės plotus.

Man labai keista, kad policija priima tokį pareiškimą ir skuba mane kviesti į policiją. Nejaugi neišsiaiškina, kiek to pareiškimo teiginiai yra tikri? Kiek žinau, tas „arabų šeichas“ nebėra medžiotojas, o mano ūkio teritorija tikrai nepriklauso medžiotojų klubui „Verdenė“. Po pirmo vizito į komisariatą dar turėjau keliskart važiuoti į kitas apklausas policijoje ir aiškinti, kaip aš sumušiau S.L. Kvietimus į policiją gavo mano sūnus ir žmona. Žodžiu, turime problemų. Tik belieka gailėtis, kad vagį sugavome“,  – neslėpė apmaudo ūkininkas.

Ant rašto policijai, kurį ūkininkas vadina vagies pareiškimu, yra ir Raseinių rajono policijos pareigūnų ranka padaryti įrašai apie tai, kad reikia patikslinti įvykio aplinkybes ir priimti procesinį sprendimą.

Vadovas nustebo

Nežinia, kaip buvo tikslinamos įvykio aplinkybės, tačiau medžiotojų klubo „Verdenė“ vadovo Alfonso Radavičiaus teigimu, iki praėjusio pirmadienio iš Raseinių rajono policijos klubas dar nebuvo sulaukęs jokio pasiteiravimo dėl aplinkybių patikslinimo.

Sužinojęs, kad nukentėjusiuoju besidedantis S. L. pareiškime policijai rašo, jog žvalgė „Verdenės“ medžioklės plotus, A. Radavičius neslėpė nustebimo. Jis pabrėžė, kad V. Morkaus ūkio vietą puikiai žino ir kad ji nepriklauso „Verdenės“ klubo teritorijai.

„Jei jis iš tiesų teigia, kad apžiūrinėjo „Verdenės“ plotus, esu labai nemaloniai nustebintas. Man tai kvepia klubo menkinimu. Manau, teks sukviesti klubo narių susirinkimą ir spręsime narystės klausimą. S. L. mūsų klubui priklauso, nes moka nario mokesčius. Tačiau jis jau keli metai nedalyvauja medžioklėse, nes neturi leidimo ginklui. Tad kartais dalyvauja kaip varovas. Girdėjau kalbų, kad iš jo buvo atimti ginklai. Bet to negaliu patvirtinti“, – sakė A. Radavičius.

Patyrė tik žalą

Savaitraščio „Alio, Raseiniai“ duomenimis, medžiotojo bilietas iš S.L. yra atimtas dėl nusižengimų. Komentuodamas situaciją dėl S.L. pareiškimo, A.Radavičius atsiduso: „Jeigu apsigini, bet nespėji parašyti pareiškimo, gali likti kaltas. Svarbiausia yra ne apsiginti, bet laiku parašyti pareiškimą. Deja, Lietuvoje taip yra.“

Sužinojęs apie A.Radavičiaus reakciją į S.L. pareiškimą, ūkininkas V. Morkus pabrėžė, jog situacija tampa dar absurdiškesnė.

Išeitų, kad su žiūronais žvalgėsi, ar tarp mano kombainų ir traktorių nesislepia stirnos ir šernai. O policija tuo patikėjo? Sulaikęs vagį, patyriau tik žalą – vien kuro kiek sudeginu važinėdamas iš Ariogalos į Raseinius pas policijos pareigūnus“, – apmaudavo ūkininkas.

„Visi žino ir aš žinau, kad mano ūkio teritorija priklauso kitam medžiotojų klubui. Parašęs pareiškimą, kad neva apžiūrinėjo „Verdenės“ plotus, S. L. faktiškai prisipažino, kad brakonieriavo. Žodžiu, visiškas absurdas. Išeitų, kad su žiūronais žvalgėsi, ar tarp mano kombainų ir traktorių nesislepia stirnos ir šernai. O policija tuo patikėjo? Sulaikęs vagį, patyriau tik žalą – vien kuro kiek sudeginu važinėdamas iš Ariogalos į Raseinius pas policijos pareigūnus“, – apmaudavo ūkininkas.

Abejoja pareigūnų pastangomis

Nuo chuliganų ne kartą nukentėjęs futbolo treneris S. Nacius mano, kad pareigūnai nesugeba sutramdyti siautėjančių chuliganų.

„Manau, sakyti, kad chuliganai yra nepažabojami, būtų per švelnu. Aš net manau, kad yra ginamas chuliganų interesas. Už vadinamąsias riaušes aš jau nubaustas. Man buvo skirta piniginė bauda už administracinį teisės pažeidimą – už netinkamą renginio organizavimą. Mat apie renginį nebuvau pranešęs policijai. Jie sako, jog sporto salė yra vieša vieta. Nenorėjau ginčytis, bet salė, kur vyko futbolo varžybos, nėra vieša vieta – tai uždara patalpa ir užtenka tos patalpos šeimininko sutikimo. Sporto centro direktorius mums davė leidimą rengti futbolo turnyrą. Tai buvo uždaras turnyras, kuriame dalyvavo tik kviestinės komandos, nebuvo jokių skelbimų apie šį renginį, nekvietėme jame dalyvauti visuomenės, bendruomenės narių. Todėl salė net buvo užrakinta. Užpuolikai atrakino ją iš kažkur gautais raktais“, – sakė S. Nacius.

Užpuolimo metu jis taip pat nukentėjo: dėl į salę primėtytų dūminių užtaisų patyrė kvėpavimo takų komplikacijų ir kelias dienas negalėjo dirbti. Tačiau futbolą Ariogaloje propaguojantys entuziastai neketina nuleisti rankų.

„Vadinamųjų riaušininkų sužlugdytas turnyras buvo tarptautinis – jame dalyvavo ne tik salės futbolo komandos iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Estijos, Ukrainos. Norėjome parodyti, kad galime organizuoti gero lygio varžybas ir kad Ariogala yra draugiškas kraštas. Nepavyko. Tačiau mes nesustosime. Jei nieko nedarytumėme, jie jaustųsi laimėtojais, galėtų sakyti, kad mes pasitraukėme, kad jie valdo. Manau, neužimti vaikai yra jų taikinys. Mes privalome juos turiningai užimti. Dabar vyksta sporto centro atnaujinimo darbai. Planuojame varžybas. Atnaujintą salę ketiname atidaryti iki šildymo sezono, tiesa, iki to laiko nespėsime sutvarkyti pagalbinių patalpų“, – pasakojo S.Nacius.

Galimi nauji nesusipratimai

S.Nacius neslėpė, jog riaušėmis pasibaigusių varžybų organizatoriai buvo labai nuvilti, kai viešai pasirodė Raseinių rajono policijos pareiškimai, kad kalti patys organizatoriai. „Aišku, jokio nusikalstamumo Ariogaloje nėra, tiesiog yra niekam nereikalingi futbolininkai, kurie išprovokuoja neramumus“, – su karčia ironija tarstelėjo S. Nacius.

Jis neatmetė, kad ateityje gali neišvengti nesusipratimų su policija.

Prašydami pakomentuoti įvykius Ariogaloje, raštu pateikėme klausimus Raseinių rajono policijos komisariato viršininkui K.Užemeckui. Teiravomės apie šioje publikacijoje minimas aplinkybes, epizodus, susijusius su vadinamosiomis Ariogalos riaušėmis. Atsakymo nesulaukėme.

„Reikalauja, kad kiekvienam sporto renginiui turėtumėme Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus leidimą, kuris derinamas su policija. Reikia suprasti, kad Raseinių rajone mes organizuojame daugybę renginių. Vaikus mokome žaisti futbolą Raseiniuose, Ariogaloje, Nemakščiuose, Žaiginyje. Planuojame pradėti savo veiklą Girkalnyje, toliau norime aktyviai dalyvauti vaikų darželių veikloje. Rengiame tikrai labai daug sporto renginių, ir jei dėl kiekvieno reikės leidimo, geriau būsiu pažeidėju. Pavyzdžiui, paskutinis renginys buvo Gyliuose, ir ten mes jau pažeidėme normas, nes atėjo daugiau žmonių nei numatyta taisyklėse. Taigi tapau pažeidėju, nes neturėjau leidimo. Aš nieko nedariau, aš tik žaidžiau“, – kalbėjo S.Nacius.

Viršininkas – nekalbus

Prašydami pakomentuoti įvykius Ariogaloje, raštu pateikėme klausimus Raseinių rajono policijos komisariato viršininkui K.Užemeckui. Teiravomės apie šioje publikacijoje minimas aplinkybes, epizodus, susijusius su vadinamosiomis Ariogalos riaušėmis. Atsakymo nesulaukėme.

„Jau buvau sėdęs rašyti jums laiško. Tačiau vėliau persigalvojau. Tiesiog šiuo metu, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, nieko konkretaus pasakyti nėra galimybių“, – sakė viršininkas.

Komentuodamas redakcijos klausimą apie galimą spaudimą pareigūnams, kad šie tyrimą vilkintų, K. Užemeckas pabrėžė, kad tokių duomenų tikrai neturi, o jų turintieji apie tai turėtų pranešti teisėsaugai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius