Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Arklius vežęs kirgizas blaškėsi Medininkų poste: nei verkti, nei juoktis

Du arklius iš Lietuvos gabenęs kirgizas neturėjo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo poliso, todėl pabandė papirkti pasienietį. Kol užsienietis užsiėmė tokia neteisėta veikla, jo paliktas automobilis pajudėjo ir trenkėsi į Medininkų kontrolės punkto tvorą.
Žirgas
Asociatyvinė iliustracija / 123rf.com nuotr.

Trečiadienio naktį Medininkų punkte dirbę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 24 metų kirgizo dokumentus. Jis vairavo krovininį automobilį „Mercedes-Benz“ lietuviškais registracijos numeriais, kuriuo buvo gabenami legaliai įsigyti du arkliai.

Užsienietis patikros metu pateikė asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus. Tarp jų tikrinimą vykdęs pasienietis aptiko 20 eurų kupiūrą. VSAT pareigūnas įspėjo užsienietį dėl jam gresiančios baudžiamosios atsakomybės už bandymą papirkti, tačiau kirgizas ir toliau nesiliovė siūlyti pinigus. Paaiškėjo ir tokio elgesio priežastis – užsieniečio vairuoto „Mercedes“ vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo polisas buvo negaliojantis. Kirgizas žinojo, kad be šio dokumento transporto priemonę eksploatuoti ir ja vykti per valstybės sieną yra draudžiama.

Krovininių automobilių patikros zonoje paliktas „Mercedes-Benz“ pajudėjo nuo nežymios nuokalnės, mat vyras nepasirūpino įjungti rankinį stabdį. 

Pinigus primygtinai siūliusį ir įspėjimų nepaisiusį vairuotoją pasieniečiai sulaikė ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo. 

Tuo kirgizo nemalonumai nesibaigė. Aiškinantis įvykio aplinkybes, jo krovininių automobilių patikros zonoje paliktas „Mercedes-Benz“ pajudėjo nuo nežymios nuokalnės, mat vyras nepasirūpino įjungti rankinį stabdį. Automobilis atsitrenkė į pasienio kontrolės punkto tvorą bei ją apgadino. „Mercedes-Benz“ krovinių skyriuje vežami du arkliai nenukentėjo.

Į kontrolės punktą pasieniečiai iškvietė Vilniaus rajono policijos pareigūnus, kurie dėl transporto priemonės vairavimo tvarkos pažeidimo bei eismo įvykio, nulėmusio turto sugadinimą, pradėjo administracinės bylos teiseną.

Dėl papirkimo Vilniaus rinktinės pasieniečių atliekamame ikiteisminiame tyrime kirgizui buvo paskirta kardomoji priemonė – paimtas 225 eurų piniginis užstatas. Privalomus transporto priemonės dokumentus punkte susitvarkiusiam vyrui leista arklius gabenusiu automobiliu išvykti per valstybės sieną į Baltarusiją.

VSAT nuotr./Medininkų pasienio postas
VSAT nuotr./Medininkų pasienio postas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius