-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arno Tumėno advokatas bijo, kad iš avarijos pabėgęs vairuotojas bus teisiamas už sužalotų žmonių palikimą mirti

Buvusį Svetlanos Proninos žentą teisme ginantis teisininkas pasiekė, kad teismas dar sykį atidėtų Arno Tumėno administracinės bylos nagrinėjimą, nes prokuratūra šiuo atveju už pabėgimą iš avarijos vietos esą gali pareikalauti ne tik administracinės, bet ir baudžiamosios vairuotojo atsakomybės.
Arnas Tumėnas ir Romualdas Mikliušas
Arnas Tumėnas (dešinėje) ir advokatas Romualdas Mikliušas / Luko Balandžio nuotr.

Antradienį teisme bent vienos dienos pertraukos prašęs ir itin svarbią pažymą iš prokuratūros parnešti žadėjęs advokatas Romualdas Mikliušas trečiadienį į posėdį vėl atvyko nepasiruošęs.

„Dievas mato – padariau viską, ką galėjau!“ – posėdžio pradžioje bylą nagrinėjančiai teisėjai pareiškė advokatas. Jis pridūrė „visą parą nesuradęs“ dėl A.Tumėno sukeltos avarijos tebevykstantį ikiteisminį tyrimą kuruojančio prokuroro.

Teisininkas iš prokuratūros žadėjo atnešti pažymą apie atnaujintą ikiteisminį tyrimą A.Tumėno baudžiamojoje byloje ir to dokumento pagrindu prašyti stabdyti šios administracinio teisės pažeidimo (ATP) bylos nagrinėjimą.

„Aš tą nutarimą matęs, skaitęs, tik negaliu pateikti jo natūroje...“ – trečiadienio popietę energingai teismą tikino R.Mikliušas. A.Tumėno advokatas bijo, kad iš avarijos pabėgęs jo vairuotojas gali būti teisiamas už sužalotų žmonių palikimą mirti. Todėl ATP bylos dėl to paties dalyko – vairuotojo pasišalinimo iš avarijos, nagrinėti kol kas, advokato supratimu, paprasčiausiai neapsimoka.

Baudžiamąją A.Tumėno bylą kuruojantis prokuroras Sigitas Jankauskas 15min.lt dar išvakarėse sakė abejojantis teisme advokato pareikšto prašymo pagrįstumu. S.Jankauskas aiškino, kad jei baudžiamoji byla dėl A.Tumėno pasitraukimo iš avarijos yra nutraukta, ir to nutraukimo niekas nėra apskundęs, ši situacija ir nesikeis: „Kol kas nėra jokio pagrindo to keisti.“

Teigiama, kad vienas nukentėjusiųjų vėlokai tyrėjams pranešė, kad po ligoninės dar gydėsi privačiai. Todėl specialistams teks patikslinti išvadas dėl šio nukentėjusiojo patirtų sužalojimų sunkumo.

2005 metais A.Tumėnas girtas padarė avariją, kurioje žuvo jo draugas, bet nebuvo nubaustas net 1 lito bauda, iš kelių erelio net nebuvo atimtas vairuotojo pažymėjimas...

Tačiau advokatas R.Mikliušas nuogąstauja, jog ekspertai gali dramatiškai pakeisti išvadas apie nukentėjusios sveikatos būklę, todėl prokurorai esą gali persigalvoti ir bandyti nuteisti A.Tumėną, kaip palikusį žmones mirti.

Administracinę A.Tumėno bylą nagrinėjanti teisėja pranešė, kad pati išsireikalaus iš prokuratūros nutarimą, apie kurį šneka advokatas. Dėl to byloje paskelbta dar viena pertrauka, šįkart iki spalio 26 dienos.

Primename, kad savaitraštis „15min“, pasidomėjęs kraupią avariją Vilniuje sukėlusio Arno Tumėno praeitimi, praėjusią vasarą sužinojo tai, kuo sunku patikėti: 2005 metais A.Tumėnas girtas padarė avariją, kurioje žuvo jo draugas, bet nebuvo nubaustas net 1 lito bauda, iš kelių erelio net nebuvo atimtas vairuotojo pažymėjimas. Nors girtam vairuotojui, padariusiam avariją, gresia vairuotojo pažymėjimo atėmimas bent 3 metams, skiriama mažiausiai 4000 litų bauda, gali būti skirtas net administracinis areštas iki 30 parų, A.Tumėnui tragiškas įvykis nebuvo sukėlęs jokių padarinių. Mat administracinę bylą „prarijo“ baudžiamoji, o pastarojoje ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas – už pinigus.

Pastaruoju metu didžiulio visuomenės dėmesio A.Tumėnas sulaukė 2012 m. balandžio pabaigoje, kai 26 metų vyro vairuojamas prabangus juodas S klasės mersedesas sostinės Geležinio Vilko gatvėje taranavo policijos tarnybinę mašiną ir dar vieną „Mercedes“ markės automobilį. Per avariją, iš kurios jos kaltininkas pabėgo, buvo sužaloti 5 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius