-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arno Tumėno avarijos bylą klampina keturi nesurandami liudininkai

Teismas negali užbaigti nagrinėti rezonansinės baudžiamosios bylos dėl buvusio advokatės Svetlanos Proninos žento sukeltos avarijos, nes į posėdžius nepavyksta prisišaukti keturių svarbių liudytojų.
Arnas Tumėnas
Arnas Tumėnas / Luko Balandžio nuotr.

Siekdamas apklausti keturis paskutinius, bet labai svarbius liudytojus, Vilniaus miesto apylinkės teismas specialiai buvo paskelbęs pertrauką nuo vasaros iki rudens rezonansinėje byloje, kurioje vilnietis Arnas Tumėnas (gim. 1985 m.) kaltinamas dėl didžiulės avarijos sukėlimo ir pasišalinimo iš įvykio vietos.

Tačiau šio trečiadienio posėdis žlugo, nes į teismą neatvyko nei vienas iš kviestų asmenų. Dalies jų teismui nepavyksta prisišaukti jau ne pirmą kartą.

Trečiadienį paaiškėjo, kad Mindaugas Rudys, Stasys Ivašauskas, Mantas Petryla ir Undinė Miškinytė neatsiėmė šaukimų. Namuose jų neradę paštininkai paliko pranešimus apie laiškus, bet gauti korespondencijos jie patys nepasirūpino.

„Liudytojai yra reikalingi šioje byloje. Manau, kad juos reikia atvesdinti į kitą posėdį“, – pareiškė bylą kuruojantis prokuroras.

„Prokuroras siūlo atvesdinti, bet vargu ar galima juos atvesdinti“, – oponavo kaltinamojo gynėjas, su kaltintoju sutikęs tik dėl to, kad liudytojų reikia.

Bylą nagrinėjanti teisėja Aiva Survilienė konstatavo, kad kol kas iš tiesų dar nėra pagrindo skirti liudytojams atvesdinimo.

Tokios sankcijos teismas galėtų imtis, jei turėtų duomenų, kad asmenys žino apie posėdį, bet tyčia ar be pateisinamų priežasčių vengia atvykti.

„Nei policija, nei prokurorai dabar nepadeda teismams įteikti šaukimus“, – apgailestavo A.Survilienė ir pridūrė, kad visiems keturiems minėtiems asmenims bus bandoma siųsti pakartotinius šaukimus.

Byloje paskelbta dar viena pertrauka, šįkart iki rudens vidurio.

Apie A.Tumėno sukeltą avariją ir dėl to vykstančius teismų procesus 15min.lt ne sykį pasakojo ankstesnėse publikacijose (žr. susijusius straipsnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius