Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslinga talentingo muzikanto Artūro Luckaus mirtis paliko daug klaustukų

Su populiaria grupe „Antis“ grojusio ir garsaus orkestro „Trimitas“ sudėtyje blizgėjusio talentingo muzikanto Artūro Luckaus mirtį gaubia neaiškumų ir artimųjų nerimo fonas. Prieš savaitę amžinojo poilsio išlydėto menininko gimines iki šiol kamuoja klausimai, kaip ir kodėl užgeso ypatingų sveikatos problemų neturėjusio 55 metų menininko ir verslininko gyvybė.
Trombonininkas Artūras Luckus (stovi)
Trombonininkas Artūras Luckus (stovi) / Kęstučio Grigaliūno archyvo nuotr.

„Detektyvo elementų yra“, – įsitikinęs vienas A.Luckaus artimųjų (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.). „Jo nebeprikelsi, bet kaip tai atsitiko?“ – atsiduso kita su 15min.lt bendravusi dėl A.Luckaus netekties ramybės ligšiol nerandanti giminaitė.

Grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas velionį prisiminė kaip kolegą, su kuriuo teko dirbti nuo 1986 iki 1990 metų. Anuomet A.Luckus grojo trombonu įrašinėjant tokius hitus, kaip „Zombiai“, „Alyvos“.

Vėliau gabus trombonininkas muzikavo ne tik Valstybiniame pučiamųjų instrumentų orkestre „Trimitas“, bet ir Rytų Aukštaitijos bigbende.

A.Luckus turėjo koncertuoti ir paskutinę šių metų dieną – jo pasirodymas buvo suplanuotas Vilniuje.

Pareigūnai žmogžudystės netiria

„Visas veidas kaip išakėtas. Mėlyna, mėlyna, mėlyna. Kakta subraižyta, nosis sugurinta, mėlyna, į ausį kaip įdrėksta. Be to, kairės rankos krumpliai apdrožti“, – kaip atrodė pašarvotas velionis, pasakojo laidotuvėse dalyvavusi moteris.

Šiuo metu žmogžudystė netiriama“, – 15min.lt sakė A.Luckaus mirties aplinkybių bylą kuruojanti Vilniaus apylinkės prokuratūros Šeštojo (Trakų) skyriaus prokurorė Jūratė Žvironienė.

Pareigūnai kol kas vadovaujasi pirmine teismo medicinos eksperto pateikta išvada, kad vyro mirtis nebuvo smurtinė. „Radus palaikus, pastebėtas kraujuotas veidas, bet tai galėjo būti dėl to, kad žmogus krito“, – svarstė tikslesnių ekspertizės išvadų laukianti prokurorė.

Išlipo iš automobilio, sukniubo ir sušalo?

Trakų rajono policijos komisariate užfiksuota, kad 2014 m. gruodžio 3 d. apie 10 val. Kozelkiškių kaime (Trakų r., Trakų sen.), Slėnio gatvėje, lauke, buvo rastas 1959 m. gimusio vyro kūnas be išorinių smurto žymių. Netoliese gražioje vietoje A.Luckus turėjo sodybą, kurioje praleisdavo daug laiko.

Pradėtas ir šiuo metu tęsiamas ikiteisminis tyrimas. Kūnas išvežtas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Teisingumo ministerijos Vilniaus skyrių mirties priežasčiai nustatyti.

Trečiadienį prieš vidurdienį rasto A.Luckaus palaikus ekspertai šeimai atidavė tik ketvirtadienį prieš vidurnaktį.

Kiek buvo paaiškinta artimiesiems, A.Luckus važiavo automobiliu, sustojo šalikelėje ir iš jo išlipo, tada pakelėje sukniubo ant žemės ir, nesulaukęs pagalbos,  sušalo.

Kiek buvo paaiškinta artimiesiems, A.Luckus važiavo automobiliu, sustojo šalikelėje ir iš jo išlipo, tada pakelėje sukniubo ant žemės ir, nesulaukęs pagalbos,  sušalo.

Penktadienį nuo ryto A.Luckus buvo pašarvotas Kėdainiuose ir tos pačios dienos popietę kremuotas. Šeštadienį urna su muzikanto pelenais išvežta ir palaidota Kudirkos Naumiesčio kapinėse, šalia motinos ir vaikystėje per bombos sprogimą žuvusio 3 metukų A.Luckaus brolio.

Laidotuvėmis rūpinosi A.Luckaus žmona Estela Luckienė, vadovaujanti „Kėdainių krašto televizijai“.

Kankina abejonės: kas atsitiko?

Kai kurie A.Luckaus bičiuliai stebisi, kodėl velionis buvo taip greitai kremuotas, net nesulaukus visų su juo atsisveikinti norėjusių bičiulių.

„Aišku, žmogaus jau nebeprikelsi. Jau palaidotas, dulke pavirtęs... Bet mus kankina klausimas, kaip tai atsitiko? Ar nebuvo padarytas smurtinis nusikaltimas?“ – mintimis su 15min.lt dalijosi pašnekovė, kuriai Artūras buvo „kaip sūnus“.

Moteris patikino, kad A.Luckus, nors ir nebuvo abstinentas, alkoholiu niekuomet nepiktnaudžiaudavo: „Per šventes jis išgerdavo, bet jo girto nei prie vairo, nei šiaip aš nesu mačiusi.“

Paklausta, ar muzikantas turėjo priešų, pikto jam linkinčių žmonių, ji tuo abejojo: „Jis toks geraširdis, jautrus žmogus, kokie būna menininkai. Ir jis niekada nesiskundė, kad jam kas nors grasintų.“

Kitas velionio bičiulis pripažino, kad A.Luckus turėjo problemų dėl širdies veiklos, bet dideliais sveikatos sutrikimais nesiskundė. Jis svarstė, ar velionis negalėjo turėti bėdų dėl verslo, nes vadovavo kelioms įmonėms, bet jų veikla pastaruoju metu nebuvo itin sėkminga.

Prokurorė ekspertų išvadas dėl mirties gaus tik kitąmet

„Šiuo atveju visas pagrindas – specialisto išvada. Visi būtini veiksmai atlikti ir toliau atliekami. Specialistas turėjo galimybę fiziškai ištirti palaikus ir surinkti visus reikiamus duomenis. Tačiau jų pateikimo paskubinti mes negalime“, – aiškino prokurorė J.Žvironienė.

Ji minėjo, kad įprastai dokumentai su išsamiais teismo medicinos ekspertizės rezultatais pareigūnus pasiekia maždaug per du mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius