Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Venslauskas teisme turės aiškintis dėl Kraujo donorystės centro turto iššvaistymo

Kauno apygardos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti jau trečią baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Kraujo donorystės centro direktorius Artūras Jonas Venslauskas kaltinamas turto iššvaistymu ir apgaulingu apskritos tvarkymu.
A.J.Venslauskas
A.J.Venslauskas / Kraujo donorystės centro nuotr.

Kaip BNS informavo teismo atstovė spaudai Gintarė Veželytė, trečiadienį teismo posėdis neįvyko – kitoje byloje buvo užsiėmęs kaltinamojo gynėjas. Kitas posėdis numatytas gegužę.

Šioje byloje A.J.Venslauskas kaltinamas, kad nuo 2009 iki 2011 metų, būdamas Kraujo donorystės centro direktoriumi, pasirašė sutartis su Kipro bendrove dėl Informacinės technologinės programos įdiegimo ir programinės įrangos palaikymo, už ką sumokėjo 715,5 tūkst. eurų grynaisiais, tačiau jokia sutarta įranga diegiama nebuvo. Taip pat buvęs vadovas pasirašė sutartį dėl medicinos įrangos - šaldymo kambario pirkimo ir sumokėjo 303 tūkst. eurų, nors realiai tokio įrenginio kaina siekė apie 13 tūkst. eurų.

Taip pat jis kaltinamas, kad avansinėse apyskaitose nurodė, jog komandiruotės išlaidoms panaudota 182 tūkst. litų, bet nepateikė dokumentų, patvirtinančių, kad patirtos komandiruočių sąnaudos yra patirtos pajamoms uždirbti ir ekonominei naudai gauti. Taip pat jis kaltinamas 2010 metais apgaulingai tvarkęs bendrovės apskaitą.

Kauno apygardos teismas nagrinėja dar vieną A.J.Venslausko bylą, kurioje jis kaltinamas sukčiavimu, neteisėtu vertimusi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla, piktnaudžiavimu bei disponavimu suklastotu dokumentu.

Pernai metų gruodį A.J.Venslauskas buvo išteisintas turto pasisavinimo byloje.

Taip pat pernai spalį Kauno apygardos teismas paskelbė nutartį, kuria Kraujo donorystės centro bankrotas pripažintas tyčiniu. Teismas nustatė, kad įmonės vadovas nevykdė arba netinkamai vykdė įstatymuose bei įmonės steigimo dokumentuose jam nustatytas pareigas, susijusias su įmonės valdymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius