Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 05 15 /15:09

Asmuo, prisistatęs Arūnu Valinsku, pranešė apie sprogmenį Panevėžio apskrities VMI, evakuoti žmonės

Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai vėl buvo priversti savo darbą baigti anksčiau, kadangi į įstaigą paskambinęs asmuo pranešė apie sprogmenį.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Papildyta 15.03 val. Į Panevėžį atvykę „Aro“ pareigūnai Valstybinės mokesčių inspekcijos pastatą apžiūrinėjo beveik valandą. Taip pat į pagalbą pasitelkti ir tarnybiniai šunys. Galiausiai paaiškėjo, kad pranešimas apie sprogmenį – melagingas, mat jokių sprogstamųjų medžiagų aptikta nebuvo.

Pirminiais duomenimis, anonimas skambino iš Panevėžio ligoninės taksofono.

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 straipsnio („Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę“) 2 dalį, numatančią viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą arba areštą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Kaip tvirtino Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorius Darius Kučinskas, apie galimai padėtą sprogstamąjį užtaisą buvo pranešta du kartus – 11.25 val. ir 11.35 val.

Asmuo iš to paties numerio paskambino į du skirtingus skyrius – Švietimo ir konsultavimo bei Informacinių technologijų. Ragelį pakėlė tuo metu dirbę specialistai. Jiems buvo pasakyta, kad skambina Arūnas Valinskas, o sprogmuo bus detonuotas po valandos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Gavus pranešimą apie galimai padėtą sprogmenį iš pastato nedelsiant buvo evakuoti klientai ir daugiau nei 150 darbuotojų. Kaip teigia Darius Kučinskas, tuo metu gyventojų antplūdžio nebuvo.

Panevėžio apskrities Valstybinę mokesčių inspekciją susprogdinti grasinama jau ne pirmą kartą. Per dvejus metus tai jau trečias toks pranešimas. Iki šiol pareigūnams nepavyko nustatyti nė vieno asmens, kuris melagingai pranešė apie sprogmenį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
VIDEO: Panevėžyje pranešta apie sprogmenį VMI

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius