-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atgailaujantis nuteistasis prisipažino, kad darė beprotiškus nusikaltimus (video)

Teismas už vagystes nuteisto Audriaus Čepo atgaila patikėjo: buvęs narkomanas pirma laiko paleidžiamas į laisvę.
A.Čepas
„Apie narkotikus net nebėra kalbos! Prisiekiau visiems, kad nebevartosiu. Praėjo 2 metai ir 2 mėnesiai, jaučiuosi gerai“, – pasidžiaugė nuteistasis A.Čepas. / 15min.lt nuotr.

Vilniaus 3-iojo apylinkės teismo teisėjas Olegas Šibkovas patikėjo nuo kvaišalų priklausomybės kentėjusiu vyru ir suteikė jam šansą grįžti į doros kelią.

Pirmadienį teismas patenkino Vilniaus 2-ųjų pataisos namų teikimą dėl nuteistojo A.Čepo lygtinio paleidimo.

„Čia tikrai ne pasivėžinti atvažiavau – norėjau išsakyti viską tiesiai, atvirai“, – praėjusią savaitę surengtame posėdyje į teismą kreipėsi 42 metų nuteistasis.

Lig šiol net 8 kartus teistas vyras trumpai apžvelgė savo kriminalinę biografiją, kurią galima skirstyti į tris etapus: keletą sykių A.Čepas buvo teistas sovietmečiu, po to, jo žodžiais tariant, net 14 metų nebuvo įkliuvęs.

Vėliau, kaip pasakojo nuteistasis, jo antroji pusė susirgo sunkia psichikos liga, atsirado įvairių gyvenimo sunkumų, todėl jis pasinėrė į kvaišalų liūną: „Pradėjau išdykauti per tuos narkotikus.“

Kvaišalams reikėdavo daug pinigų, todėl A.Čepas ėmė beatodairiškai vogti.Ačiū Dievui, kad nepradėjau žmonių plėšti ar žudyti. Tik tos vagystės būdavo...

Jis tiesiai šviesiai pareiškė: „Jei narkotikų nevartodamas tokius nusikaltimus daryčiau – būtų nesąmonė!“

Vyriškis dar pridūrė: „Ačiū Dievui, kad nepradėjau žmonių plėšti ar žudyti. Tik tos vagystės būdavo – įbėgu, paimu, išbėgu.“

26 mėnesiai be kvaišalų: „Jaučiuosi gerai“

Vyriškis tikino supratęs, kad jei ir toliau bus linkęs svaigintis bei nusikalsti, pražus. „Atėjo tas laikas. Jeigu vėl įeisiu į tuos narkotikus, netapsiu žmogumi“, – balsu blaiviai mąstė A.Čepas.

Posėdžio metu jis netgi prisipažino pataisos namuose naktimis verkdavęs. Ne dėl to, kad įkliuvo, o todėl, kad taip nusirito, susigadino savo gyvenimą.

„Apie narkotikus net nebėra kalbos! Prisiekiau visiems, kad nebevartosiu. Praėjo 2 metai ir 2 mėnesiai, jaučiuosi gerai“, – pasidžiaugė nuteistasis.

Charakterizuojamas patenkinamai

A.Čepas Kaune buvo nuteistas pernai pavasarį, jam skirta galutinė subendrinta 3 metų laisvės atėmimo bausmė.

Bausmės pradžia skaičiuojama nuo 2008-ųjų kovo 14 dienos, formali bausmės pabaiga – 2011-ųjų kovo 13-oji.

2/3 bausmės, kai jau galėjo prašyti lygtinio paleidimo, jis atliko 2010-ųjų kovo 13 dieną.

Būdamas pataisos namuose, vidaus tvarką jis pažeidė du sykius, tačiau už mažareikšmius prasižengimus baustas nebuvo. Įstaigos administracija už gerą elgesį A.Čepą skatino vieną kartą.

Nelaisvėje jis nesimokė, nedirbo. Tačiau teisėjas įvertino, kad vyras dalyvauja socialinės reabilitacijos programose.

Esant tokioms aplinkybėms darytina išvada, kad nuteistąjį įmanoma toliau taisyti jo neizoliuojant nuo visuomenės, pažymima teismo nutartyje.

Turės registruotis, nesitampyti naktimis

Pirmadienį teismas nutarė A.Čepą lygtinai paleisti iš pataisos įstaigos jam neatlikus 9 mėnesių 12 dienų skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Vyriškis bus įpareigotas per likusį bausmės dalies laikotarpį du kartus per mėnesį registruotis pataisos inspekcijoje, jam bus uždrausta nuo 22 val. iki 6 val. išeiti iš namų, jei tai nesusiję su darbo veikla.

Šiandienė nutartis per 5 dienas nuo jos paskelbimo gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

VIDEO: Teisme atgailavęs buvęs narkomanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius