-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atkaklusis kontrabandininkas tikrina muitininkų budrumą

Antradienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė asmenį, jau penktą kartą bandžiusį iš Baltarusijos į Lietuvą įvežti kontrabandinių cigarečių. Per visus sulaikymus buvo konfiskuota 61 tūkst. 680 vnt. cigarečių, kurių vertė – 19 tūkst. litų, bei trys lengvieji automobiliai.
Kontrabandininko automobilis
Kontrabandininko automobilis / Muitinės departamento nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, pirmą kartą V.M. buvo sulaikytas spalio pradžioje Lavoriškių kelio poste, kai bandė važiuoti žaliojo kanalo režimu. Muitininkams kilus įtarimų, jo vairuojamas automobilis Mazda 626 buvo detaliai patikrintas. Tikrinimo metu nuėmus vairuotojo ir keleivio pusėse esančių durelių apdailas, buvo aptikta 4 tūkst. cigarečių „Fest 7“ su Baltarusijos banderolėmis.

Tą patį triuką minėtas asmuo bandė pakartoti beveik po mėnesio. Šį kartą muitinės pareigūnai iš automobilio Ford Scorpio durelių iškrapštė 20 tūkst. 800 vnt. įvairių pavadinimų cigarečių su Baltarusijos banderolėmis.

Nepraėjus nė savaitei, lapkričio 3-iąją, Lietuvos pilietis V.M. vėl bandė iš Baltarusijos įvežti 23 tūkst. vnt. kontrabandinių cigarečių. Šįkart muitinės pareigūnai cigaretes traukė ne tik iš durelių, bet ir iš po užpakalinės sėdynės.

Nors minėtų pažeidimų bei jų tyrimo metu kontrabandinės cigaretės bei visi trys lengvieji automobiliai konfiskuoti, o asmeniui teismo skirta bauda 20 tūkst. litų, V.M. nenusiramino. Lapkričio viduryje bei antradienį jis vėl bandė žaliojo kanalo režimu neteisėtai pravežti beveik 14 tūkst. vnt. cigarečių.

Dėl šių veikų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, sulaikytas ketvirtasis V.M. automobilis, o atkakliajam vairuotojui gresia dar didesnės baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius