Atleistas pasienietis dvejus metus negalės dirbti valstybės tarnyboje

Už bendrininkavimą su kontrabandininkais nuteistas buvęs pasienietis neteko teisės dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.
Pasieniečių emblema
Pasieniečių emblema / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Praėjusią savaitę įsiteisėjo baudžiamasis įsakymas, kuriuo buvusiam Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Sargybų skyriaus pareigūnui buvo skirta 2 tūkst. 510 eurų bauda bei numatyta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas dviem metams.

Už pareigūno vardo pažeminimą šis pasienietis birželį neteko darbo Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardoje, skelbia VSAT.

Baudžiamuoju įsakymu pareigūnas buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi bei bendrininkavimo neteisėtai gabenant akcizais apmokestinamas prekes. Už tai jam buvo skirta 100 MGL bauda.

Vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis, baudą sumažinus trečdaliu ir įskaičius ikiteisminio tyrimo metu laikinajame sulaikyme išbūtą laiką, buvusiam pasieniečiui teks sumokėti 2 tūkst. 510 eurų baudą.

Šiemet birželio 15 dieną VSAT Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus, Imuniteto poskyrio ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai Kaune, vieno prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėje, sulaikė 25-erių Sargybų skyriaus pasienietį. Sieną su Rusija saugančioje Kudirkos Naumiesčio užkardoje dirbantis vyras buvo sulaikytas ne tarnybos metu ir neuniformuotas.

Pasienietis įtartas bendrininkavimu gabenant kontrabandą ir piktnaudžiavimu tarnyba. Įtarta, kad pareigūnas buvo gavęs 500 eurų kyšį. Jis tuomet buvo uždarytas į areštinę. Netrukus teismas pasienietį nušalino nuo tarnybos.

Birželio 25 dieną jis buvo atleistas iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius