Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje atliekamas tyrimas dėl terorizmo nesusijęs su sprogdinimais Maskvoje (papildyta 17.18 val.)

Lietuvos prokurorų atliekamas tyrimas dėl galimo rengimosi įvykdyti teroro aktus nesusijęs su praėjusį mėnesį įvykdytais sprogdinimais Maskvos metropolitene, pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra.
A.Kliunka
A.Kliunka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka patvirtino, kad Generalinės prokuratūros ir Valstybės saugumo departamento pareigūnai dar nuo 2009 m. rugpjūčio mėn. atlieka ikiteisminį tyrimą byloje dėl galimo rengimosi kurti bendrininkų grupę teroro veiksmams atlikti.

Ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, jį tikimasi baigti vasarą. Galutiniai sprendimai dėl nusikalstamos veikos požymių ir sudėties buvimo ar nebuvimo nustatymo ar nenustatymo, asmenų kaltės ar nekaltumo pagrindimo rengiantis tokiai veikai dar nepriimti. Užtikrinant tyrimo sėkmę ir nekaltumo prezumpciją, ikiteisminio tyrimo duomenys nebus skelbiami ir komentuojami.

Taip pat pranešime spaudai pažymima, kad „Lietuvos ryte“ publikacijoje pasirodžiusi informacija dėl
galimo rengimosi padaryti nusikaltimą aplinkybių ir galimų realiai nepadaryto nusikaltimo padarymo vietos ir laiko, asmenų sulaikymo vietos ir laiko, Lietuvos teisėsaugos institucijų veiksmų atliekant tyrimą neatitinka tikrovės. Lietuvoje atliekamo ikiteisminio tyrimo metu tiriamos aplinkybės, nesusijusios su 2010 m. kovo 29 d. įvykdytais teroro aktais – sprogimais Maskvos metropolitene.

Kaip pranešė BNS, prokuroras kiek vėliau spaudos konferencijoje žurnalistams nekomentavo nei kiek yra suimta įtariamųjų, nei kokiais pagrindais buvo rengiamasi kurti teroristinę grupuotę. Jis patvirtino, kad atliekant tyrimą bendraujama su kitomis valstybėmis, tačiau nekonkretizavo su kokiomis.

„Neartinsime prie konkrečių aplinkybių, teroro aktai yra kuriami ir vykdomi ir religiniais, ir nacionaliniais, ir politiniais pagrindais. (...) Tyrimą pradėjo, informaciją surinko Lietuvos pareigūnai“, – sakė A.Kliunka, pažymėjęs, kad tai yra tikriausiai pirmas toks ikiteisminis tyrimas Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius