Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atšalus orui Lietuvoje daugėja gaisrų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad praėjusios paros gaisrų suvestinėje įregistruoti 44 gaisrai. Deja, per vieną jų žuvo žmogus.
Spyna
Spyna / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Statistika

Apie 19 val. Prienų rajone, Margininkų kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas ir perdanga buvo sudegę. Per gaisrą smarkiai apdegė namo sienos, sudegė namų apyvokos daiktai, o gaisravietėje buvo rastas liepsnose žuvusios 90-metės namo savininkės kūnas. Manoma, jos gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 20.25 val. dėl tos pačios priežasties gaisras kilo Alytaus rajone, Jurkonių kaime, sodų bendrijoje „Dzūkija“ esančiame sodo namelyje. Supleškėjo pastato stogas, apdegė perdanga, vidinės namelio sienos bei namų apyvokos daiktai.

Apie 16.07 val. Klaipėdos ugniagesiai gavo pranešimą apie gaisrą Statybininkų gatvėje esančioje Eduardo Balsio menų gimnazijoje. Per gaisrą užklasinės veiklos klasėje apdegė darbo stalas, lentynos, vaikų dirbiniai, aprūko klasės sienos ir lubos. Dar iki atvykstant ugniagesiams mokytojai iš pastato išvedė 24 vaikus, tad rimtesnių pasekmių pavyko išvengti. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Pirmadienį ugnis be pastogės paliko nemažai gyventojų. Apie 13 val. Raseiniuose, Maironio gatvėje, užsidegė medinis gyvenamasis namas. Apdegė 2 kambariai, koridorius, aprūko sienos.

Apie 14.30 val. gaisras kilo Jurbarke, Vydūno gatvėje, grupei savininkų priklausančiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, pastato stogas jau degė atvira liepsna. Per gaisrą nudegė beveik visas namo stogas, stipriai išdegė palėpėje įrengtos patalpos, sudegė baldai ir namų apyvokos daiktai.

Apie 19.20 val. gyvenamasis namas užsidegė ir Kaišiadorių rajone, Palomenės kaime. Supleškėjo pastato stogas ir perdanga, apdegė sienos bei namų apyvokos daiktai.

Dar vienas individualus gyvenamasis namas apie 20.50 val. užsiliepsnojo Rokiškio rajone, Kukių kaime. Atskubėjus ugniagesiams, visas medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas jau buvo sudegęs, o perdanga sukritusi. Šių gaisrų aplinkybės dar tiriamos.

Smarkiai atšalus orams, gaisrų namuose pastaruoju metu daugėja, nes gyventojai intensyviau naudoja įvairius šildymo įrenginius. Ugniagesiai dar kartą prašo gyventojų neperkaitinti krosnių, nepalikti jų besikūrenančių be priežiūros, nejungti į elektros tinklą kelių elektrinių šildymo prietaisų, naudoti tik gamyklinius šildymo prietaisus, prieš tai gerai susipažinus su jų eksploatavimo taisyklių reikalavimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius