-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsirado penktasis nelaimėlis iš apsivertusios valties

Sekmadienio vakarą Klaipėdos Kairių poligone aptiktas penktasis vyras, išsigelbėjęs po nelaimės Kuršių mariose, kai apsivertė valtis. Vyriškis atsisakė medikų pagalbos ir jau grąžintas šeimai į namus.
Gelbėjimo operacija
Gelbėjimo operacija / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

„Kol kas šioje istorijoje daugiau klausimų nei atsakymų“, – teigė Karinių jūrų pajėgų atstovas kapitonas leitenantas Antanas Brencius.

Kol kas aiškinamasi, kaip ir kada vyriškis išlipo į krantą, kiek laiko jame prabuvo.

Vos tragedija nepasibaigusi istorija prasidėjo penktadienio vakarą, kai penki kretingiškiai iš Drevernos uostelio išplaukė žvejoti į marias.

Žvejyba nebuvo sėkminga. Apie vidurnaktį apsivertė jų žvejybinė valtis su visais daiktais. Naktį į šeštadienį vėjo greitis kai kur siekė ir 15 metrų per sekundę, bangos, pasak Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro, buvo apie metro aukščio. Tikriausiai dėl to nedidelis laivelis ir vertėsi.

Stvėrėsi degalų bako

Vyrams sukritus į vandenį išsiskleidė gelbėjimosi liemenės. Vienas vyras apsivertus valčiai stvėrėsi ne į jos kraštą, o į plastikinį baką degalams. 

Nelaimėlis, įsikibęs į plastikinę talpą, pradėtas nešti kranto link. Vanduo nusilpusį vyrą ties Svencele atplukdė šeštadienį apie 13 val. Dar likus geram kelio galui iki seklumos vyras jau galėjo pasiekti dugną. Pajutęs žemę po kojomis vyras sukaupęs jėgas atsistojo ir plastikine talpa ėmė moti krante esantiems žmonėms. Nelaimėlį pastebėjo netoli buriavęs vyras. Jis ir nugabeno išsekusį vyrą iki seklumos.

Netrukus gelbėjimo tarnyboms buvo pranešta, jog viduryje Kuršių marių yra apsivertusi valtis, o vandenyje jau daugiau nei pusė paros mirksta trys nusilpę ir pervargę vyrai.

Apsiėjo be sraigtasparnio

Tačiau pagalbos reikėjo palaukti – liudininkai krante spėjo suskaičiuoti, kad praėjo kone valanda nuo pirmojo skambučio į Bendrosios pagalbos centrą. Imta piktintis, kad niekas nepakelia į orą sraigtasparnio. Esą juo būtų žymiai greičiau rasti ir tris į valtį įsikibusius vyriškius, ir penktąjį, nežinia kur nuneštą srovių.

Į Kuršių marias išsiųstas Pakančių apsaugos rinktinės kateris „Boomeranger 015“, jis apie 14.30 val. ir rado tris išsekusius žvejus. 

Vienas vyras jau buvo be sąmonės. Kaip „15min“ pasakojo įvykio liudininkai, sveikatos problemų turinčiam vyrui nuolat turi būti leidžiamas insulinas. Tačiau medikamentai nuskendo su visais daiktais.

Kur buvo penktasis kompanijos narys – niekas nežinojo. Šeštadienį ir sekmadienį po marias zujo kateris „Boomeranger“ ir ieškojo nelaimėlio.

Į krantą parplukdyti vyrai buvo išsyk perkelti į greitosios pagalbos medikų automobilį ir išgabenti į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Kokia jų būklė – medikai kol kas nekomentuoja.

Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras informavo, kad gavus informaciją apie pastebėtą pirmąjį nelaimėlį, pakeltas ir sraigtasparnis. Tačiau išsyk gauta informacija, kad vyras jau krante ir apžiūrėtas medikų. Tuomet sraigtasparnis buvo atšauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius