Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsitiktinai sučiupus Lukiškių aikštės relikvijų vagį tiriamos trys versijos

Pirmadienio rytą pačiame sostinės centre – Lukiškių aikštėje buvo iškasta ir pavogta atminimo kapsulė su laisvės kovų dalyvių relikvijų aprašais. Tos pačios dienos pavakarę policija įkliuvo vagyste įtariamas vaikinas – jis neabejotinai pretenduoja į bukiausių šių metų nusikaltėlių sąrašus.
Lukiškių aikštėje suniokotos relikvijos
Lukiškių aikštėje suniokotos relikvijos / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pirmadienį policijai pranešta, kad namuose įvyko buitinis konfliktas. Atvykę pareigūnai pas vieną iš konflikto dalyvių, 1996 m. vilnietį, surado tą pagrobtą kapsulę“, – 15min pasakojo Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus viršininkas Sigitas Šemis.

Nors kapsulė rasta atsitiktinai, vaikinas jau buvo pareigūnų akiratyje – nusikaltimo naktį jį vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo Lukiškių aikštės prieigose.

„Buvo tik laiko klausimas, kada mes jį būtume identifikavę ir atvažiavę pas jį. Jis mūsų tyrime figūravo, bet buitinis konfliktas paskubino mūsų atvykimą ir kapsulės radimą“, – paaiškino S.Šemis.

Kol kas kriminalistų viršininkas nedetalizavo, kokius nusikaltimo motyvus dėsto pats įtariamasis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sigitas Šemis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sigitas Šemis

„Dėl jo parodymų, nenorėtume komentuoti, kadangi tai ikiteisminio tyrimo medžiaga, susijusi su gan svarbia įrodomąja reikšme, – sakė jis ir pridūrė. – Šiandien iškeltos trys versijos. Viena, nusikaltimas padarytas iš chuliganiškų paskatų, kita – savanaudiškų paskatų ir dar viena – iš nacionalinės neapykantos.“

Anot jo, šiuo metu renkami įrodymai ir aiškinamasi, kokie iš tikro šio nusikaltimo motyvai.

Šiandien iškeltos trys versijos. Viena, nusikaltimas padarytas iš chuliganiškų paskatų, kita – savanaudiškų paskatų ir dar viena – iš nacionalinės neapykantos.

Tačiau jis pažymėjo – nepriklausomai nuo motyvų, įtarimai vaikinui jau pareikšti pagal Baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 3 dalį: tas, kas pagrobė didelės vertės svetimą turtą arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes arba pagrobė svetimą turtą dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

„Nepriklausomai nuo motyvų, įtarimai pareikšti, jis šiuo metu patalpintas į areštinę ir trečiadienį bus sprendžiama dėl konkrečios kardomosios priemonės jam, ar bus kreipiamasi į teismą dėl jo suėmimo“, – sakė jis.

Pareigūno teigimu, vaikinas policijai žinomas – šiuo metu pradėti tyrimai dėl kompiuterio ir banko kortelės vagystės iš močiutės, taip pat ir smurto prieš savo močiutę.

Spėjama, kad nusikaltimą vaikinas padarė vienas. Kapsulę apžiūrėjusių pareigūnų nuomone, jos turinys nesugadintas.

Lukiškių aikštėje buvo įrengta niša, į kurią įdėta (per du kartus) po dvi kapsules (sudėtos viena ant kitos) su relikvijomis bei jų aprašais. Niša buvo uždengta plastikiniu dangčiu, polistirolu, o ant uždėtas viršaus betonuotas paminklinis akmuo su užrašais.

Memorialas rekonstruotoje Lukiškių aikštėje turėjo būti pastatytas iki kitų metų gruodžio 1-osios, tačiau darbai nepradėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius