Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleistos kuro vagystės naftos produktais prekiaujančioje įmonėje

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, turėdami informacijos apie vykdomas degalų vagystes iš Lietuvoje naftos produktais prekiaujančios įmonės terminalo ir bendradarbiaudami su įmonės atstovais, 2011 m. balandžio 3 d. Vilniuje sulaikė keturis asmenis.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje. / Policijos nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, du iš sulaikytų asmenų buvo minėtos įmonės darbuotojai, kurie, turėdami galimybę prieiti prie naftos produktų saugyklų, organizuodavo ir vykdydavo saugomo kuro vagystes. Kiti du asmenys, specialiai tam paruoštuose krovininiuose automobiliuose vykdė pagrobto kuro gabenimą iš šalia terminalo esančių vagonų. Atlikus kratą, automobiliuose aptiktos talpos, kuriose buvo apie 3 tonas dyzelinio kuro.

Turimais duomenimis, šią nusikalstamą veiką vykdydavo taip pat ir kiti terminalo darbuotojai. Naftos įmonės vadovybė glaudžiai bendradarbiavo su policijos pareigūnais, padėdama išsiaiškinti įvykių aplinkybes ir sėkmingai vykdyti tyrimą.

Dėl minėto fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje pagal požymius nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. „Vagystė įsibrovus į saugyklą". Įtariamiesiems asmenims pareikšti įtarimai, už šią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Policija primena, kad paėjusių metų pabaigoje Policijos departamento ir LKPB pareigūnai susitiko su Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos ir stambiausių šalies degalinių saugos tarnybų vadovais, kurių metu sutarta vykdyti prevencines priemones, aktyvinti bendradarbiavimą, keistis informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius