Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atvertas langas – pagunda vogti

Prasidėjus vasarai, apvogtos dvi Rokiškio gyventojos, palikusios atvirus butų pirmame aukšte langus.
Vagystė
Vagystė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Birželio 9 dieną po 17 val. buto Rokiškyje, Taikos gatvėje, savininkė, grįžusi namo, pasigedo paso ir papuošalų. Nuostolis – 1 500 litų. Buto P. Širvio gatvėje šeimininkė neberado papuošalų ir fotoaparato „Kodak“. Nuostolis – 8 500 Lt. Abi moterys išeidamos iš namų paliko atvirus pirmų aukštų langus ir pro juos į vidų pateko vagys.

Vagystes iš gyvenamųjų patalpų tiriantys policijos pareigūnai konstatuoja, kad atvejų, kai užmaršumas ar aplaidumas padeda vagims be didelio vargo patekti į butus, padaugėja vasarą, kad išeidami iš namų žmonės palieka pravertus ar net atvirus butų pirmuose aukštuose langus ir kad tai vilioja vagišius.

Panevėžio apskrities policija primena, kad išvykdami iš namų, šeimininkai paprašytų kaimynų pasidomėti apie buto duris besibrazdinančiais asmenimis, praneštų apie juos policijai, išvykdami ar trumpam išeidami patikrintų, ar sandariai uždaryti langai, balkonų durys, informuoja, kad Panevėžyje į saugios kaimynystės principu gyvenančių daugiabučiuose žmonių turtą nebuvo pasikėsinta, ir ragina apskrities daugiabučių gyventojus burtis į saugios kaimynystės grupes. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius