Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atvykėlio bagaže muitininkai aptiko egzotiškų suvenyrų – gyvačių ir skorpionų užpiltinių

Pirmadienį, kovo 19 d., apie 16.00 val. Vilniaus oro uosto muitinės pareigūnai, atlikdami eilinį atvykusių keleivių bagažo tikrinimą, piliečio S. P., atvykusio lėktuvo reisu iš Vietnamo per Kijevą, bagaže surado egzotiškų suvenyrų – gyvačių ir skorpionų užpiltinių.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės nuotr.

Keleivis pasirinko žalią kanalą, tačiau buvo nukreiptas papildomai muitinės kontrolei, kadangi muitinės pareigūnai taiko griežtesnį iš egzotiškų šalių atvykusių keleivių bagažo tikrinimą.

Detaliai tikrindami minėto keleivio bagažą rentgenu, muitininkai tarp asmeninių daiktų pamatė keturis butelius su gyvatėmis, baltos spalvos augalų šaknimis ir skorpionais, užpiltus geltonos spalvos skysčiu. Egzotiškų šalių suvenyrai sulaikyti įtarus, kad prekės gabentos pažeidžiant nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvenciją (CITES).

Muitinės departamentas primena, kad norintiems iš egzotinių šalių parsivežti suvenyrų, pirmiausiai būtina susipažinti su CITES konvencijos nuostatomis bei 2002 m. Lietuvoje įsigaliojusiomis Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklėmis, kurias galima rasti Lietuvos muitinės interneto svetainėje  www.cust.lt. Šios taisyklės reglamentuoja laukinių gyvūnų, jų dalių ar produktų, gautų iš laukinių gyvūnų pardavimą, pirkimą, taip pat įvežimą į Lietuvos teritoriją, išvežimą iš jos ar gabenimą tranzitu, prekybos leidimų išdavimą ir jų kontrolės tvarką. Šių taisyklių reikalavimai yra privalomi visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, esantiems Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Taisyklėse taip pat išvardyti leidimai, kuriuos privaloma pateikti muitinės įstaigai: vienkartinis CITES leidimas gyvūnų importui ir eksportui bei vienkartinis leidimas įvežti gyvūnus į Lietuvos Respubliką arba išvežti iš jos. Keliautojai, ketinantys įsigyti egzotiškų suvenyrų, pagamintų iš laukinių gyvūnų, augalų ar jų dalių, dar prieš išvykdami į kelionę tokių leidimų turi kreiptis į Valstybinę aplinkos apsaugos agentūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius