Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi A6“ vairą sukiojęs ir barzdą skutęs trakiškis už 40 eurų prašė patrulių jam netrukdyti

Kyšis pareigūnams už skutimąsi vairuojant virto baudžiamąja byla dėl bandymo papirkti valstybės tarnautojus.
Barzda
Asociatyvinė iliustracija: barzda, skutimosi peiliukas / 123RF nuotr.

Birželio 22 d. apie 8 val. 44 min. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai, patruliuodami Elektrėnuose,  pastebėjo automobilį „Audi A6“, kurio vairuotojas, vairuodamas automobilį, rankomis naudojosi neaiškiomis pašalinėmis priemonėmis.

Ant sustabdyto minėto automobilio priekinės sėdynės pareigūnai pastebėjo įjungtą skutimosi mašinėlę, kaip paaiškėjo, vyriškis vairuodamas automobilį... skutosi.   

Paaiškinus vairuotojui sustabdymo priežastį ir konstatavus, kad jam bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 (1) str. 8 d.,  vairuotojas su pažeidimu sutiko, tik prašė pareigūnų nerašyti protokolo, neva, jis atsiskaitys su jais vietoje. 

Tarnybiniame automobilyje rašant protokolą, Trakų rajono gyventojas (gimęs 1962 m.) tarp priekinių sėdinių, į dėtuvę puodeliams, įdėjo dvi 20 eurų kupiūras. Vyras buvo kelis kartus įspėtas dėl baudžiamosios atsakomybės už policijos pareigūnų papirkimą, tačiau ir toliau prašė nerašyti protokolo ir pinigų nepasiėmė.  

Vairuotojas buvo pristatytas į Elektrėnų policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d.). Tas, kas siekdamas paperkamo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėto veikimo ar neveikimo vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius