Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Audi“ avarijoje 3 žmonės žuvo, 2 sužeisti: vairuotojas kaltę neigė – DNR tyrimas demaskavo

Į teismą perduota baudžiamoji byla dėl itin sunkius padarinius turėjusio eismo įvykio, praneša Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VRK).
Avarija Šalčininkų rajone
Avarija Šalčininkų rajone / Vilniaus apskr. VPK nuotr.

Į teismą perduota baudžiamoji byla dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.), t. y. dėl 2022 m. spalio 28 d. eismo įvykio, kurio metu žuvo trys asmenys ir buvo sutrikdyta dar dviejų asmenų sveikata.

Šios skaudžios nelaimės pasekmes lėmė tai, kad Šalčininkų rajono gyventojas (gimęs 1999 m.), neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės, 2022 m. spalio 28 d. apie 6 val. 3 min. Šalčininkų r., Dainavos sen., Juršiškių k., K.Narbuto g., vairuodamas automobilį „Audi A6“, nepasirinko saugaus greičio ir neatsižvelgė į vairavimo sąlygas esant šlapiai žvyro dangai, todėl, automobiliui tapus nevaldomam, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į šalikelėje augantį medį.

Kartu su vairuotoju automobilyje važiavo dar penki asmenys, du iš jų – nepilnamečiai. Vienas paauglys žuvo.

Kartu su vairuotoju minėtame automobilyje važiavo dar penki asmenys, du iš jų – nepilnamečiai. Nuo eismo įvykio metu patirtų sužalojimų mirė nepilnametis (gimęs 2006 m.), moteris (gimusi 2001 m.) bei vyras (gimęs 1999 m.). Sunkiai buvo sužalotas keleivis (gimęs 1993 m.) ir nesunkiai sutrikdyta nepilnametės keleivės (gimusios 2004 m.) sveikata.

Ikiteisminį tyrimą sunkino tai, kad įtariamasis neigė vairavęs automobilį ir juo padaręs eismo įvykį, o likę gyvi asmenys tiksliai neprisiminė avarijos aplinkybių (iki avarijos visi vartojo alkoholį), todėl duomenys, siekiant nustatyti vairavimo faktą bei kitas nusikalstamos veikos aplinkybes, buvo renkami itin kruopščiai ir išsamiai, paskirta nemažai objektų tyrimų.

Atkuriant eismo įvykio mechanizmą, buvo atliktas eismo įvykio tyrimas. Vairuotojui neigiant savo kaltę, buvo atliekamas biologinis (DNR) tyrimas, kurio metu buvo nustatinėjama kraujo pėdsakų, įvykio vietos apžiūros metu rastų ant automobilio saugos pagalvių, priklausomybė.

Taip pat atliktas mikrodalelių tyrimas, kuriuo buvo nustatyta eismo įvykio dalyvių buvimo vieta automobilyje eismo įvykio metu. Atliktas ir vairuotojo kūno tyrimas, siekiant nustatyti sužalojimus, būdingus traumavimu vairu.

Atlikus visus minėtus tyrimus, išanalizavus išvadas bei surinkus kitus faktinius duomenis, byla kaltinamuoju aktu buvo perduota į teismą.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iasis skyrius, ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 4-asis skyrius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius