Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 21 /21:18

Audra Panevėžį aplenkė, bet visa jėga smogė Ramygalai: nuo žaibo užsidegė namas

Sinoptikų prognozės, kad per Aukštaitiją nusiris audra, pasitvirtino. Ir nors stichija Panevėžio miestą aplenkė, rajone užfiksuota keletas incidentų. Vienas jų įvyko Ramygaloje, kur nuo žaibo iškrovos užsiliepsnojo gyvenamasis namas.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Panevėžio ugniagesiams pranešta apie gaisrą Ramygaloje. Čia užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Pirmiausia į įvykio vietą atvyko Ramygalos ugniagesių komanda, netrukus prie jų prisijungė ir gelbėtojai iš Panevėžio.

Paaiškėjo, kad medinukas visai greta Ramygalos užsiliepsnojo po to, kai į namą ir greta jo augantį medį smogė žaibas. Visą incidentą matė pats namo šeimininkas, kuris tuo metu kaip tik keliavo namo ir pastebėjo žaibo iškrovą prie savo sodybos.

Nors namas visas nesupleškėjo, bet sudegė jo stogas. Vandeniu buvo sulietos pirmojo aukšto patalpos, teko atjungti elektrą. Namo gyventojas tvirtino, kad senas, prieš beveik šimtą metų statytas namas nebuvo draustas. Jis tikino, kad naktį turės kur prisiglausti. Pastogę jis ras Ramygaloje.

Gaisro vietoje susirinkę Ramygalos gyventojai tvirtino, kad dėl audros jų miestelyje buvo dingusi elektra, tačiau daugiau incidentų dėl žaibo iškrovos nebuvo užfiksuota. Gaisrai dėl stichijos nekilo ir pačiame Panevėžio mieste, kuriame audra apsiribojo gūsingu vėju ir smarkiu lietumi.

Ketvirtadienį vakare Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) pranešė, kad dėl smarkaus vėjo ugniagesiai ketvirtadienį 18 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

„Iki 20 valandos iš viso 18 kartų vykta šalinti nuvirtusių medžių. Išskirčiau Marijampolės apskritį, čia vykta šešis kartus, Kauno – penkis, Klaipėdos – tris“, – BNS ketvirtadienį teigė PAGD atstovas Dainius Vedrickas.

Pasak jo, 17 atvejų fiksuota, kai medžiai šalinti nuo važiuojamosios kelio dalies, vienas – nuo automobilio.

Tapote audros liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius