Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audringa naktis Klaipėdoje: trys girtos motinos mušėsi mažamečių akivaizdoje

Vaikų teisių gynėjams šeštadienio naktis Klaipėdoje buvo įtempta: teko gesinti įsiplieskusį konfliktą tarp trijų motinų ir pasirūpinti šešiais mažamečiais vaikais.
Reidas Vilniuje
Alkotesteris girtumą nustatė ne tik trim susimušusioms moterims, bet ir vienai kartu buvusiai nepilnametei. / Viktorijos Savickos nuotr.

Pranešimą apie kilusį konfliktą socialiniame būste pietinėje Klaipėdos dalyje policijos pareigūnai gavo pusvalandis po vidurnakčio. Pranešta, kad koridoriuje mušasi trys galimai neblaivios moterys.

Į vietą atvykę pareigūnai rado besikivirčijančias moteris, koridoriuje matėsi primėtyta plaukų kuokštų. Viename bute buvo likę karšto vakarėlio likučių: alkoholio butelių, užkandžių. Visos trys moterys buvo neblaivios. Alkotesteris joms nustatė per 2 promiles girtumo. Maža to, neblaivi buvo ir vienos moters septyniolikametė duktė.

Pamatę, kad su moterimis yra ir šeši jų mažamečiai vaikai, policijos pareigūnai iškvietė ir Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistus, dirbančius savaitgaliais, naktimis ir švenčių dienomis.

Jiems teko iki paryčių dirbti ieškant, kur saugiai laikinai apgyvendinti vaikus. Trys mažamečiai liko su savo suaugusiu broliu. Vaikinas tą vakarą buvo blaivus ir specialistai paliko vaikus jo globai.

Du vaikai ir motina perduoti šeimos pažįstamiesiems. Dar vienas vaikas – penkiametis – atiduotas globai asmenims, su kuriais jį sieja emociniai ryšiai.

Viena iš tą vakarą girtavusių motinų vaiko teisių apsaugos specialistams jau buvo žinoma. Šeimai buvo taikoma atvejo vadyba, skirta socialinių darbuotojų paslauga.

Po šios nakties įvykių bus nustatomi grėsmių vaikams lygiai ir kitoms incidente dalyvavusioms šeimoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius