Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audronės Skučienės ir Kedžių byla dėl trukdymo antstoliui vykdyti teismo sprendimą ir pasipriešinimo pareigūnams perduota teismui

Prokurorai perdavė teismui baudžiamąją bylą dėl trukdymo antstoliui vykdyti teismo sprendimą ir pasipriešinimo pareigūnams.
Audronė Skučienė
Audronė Skučienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Aurelija Gališanskytė, atlikusi ikiteisminį tyrimą ir surašiusi kaltinamąjį aktą, ketvirtadienį perdavė nagrinėti teismui nusikaltimų teisingumui ir valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklai baudžiamąją bylą, kurioje Kauno rajono gyventojai Audronė Skučienė, Laima Kedienė ir Vytautas Andrius Kedys kaltinami trukdymu teismo antstolio veiklai, Aaudronė Skučienė taip pat kaltinama pasipriešinimu pareigūnams.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad bylos duomenimis, kovo 23 d. Garliavos gyventojai  Audronė Skučienė, Laima Kedienė ir Vytautas Andrius Kedys įtariami trukdę antstolio, siekusio vykdyti teismo sprendimą, veiklai, Audronė Skučienė įtariama pasipriešinimu tarnybos pareigas atlikusiems policijos pareigūnams.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai, siekdami atlikti reikalingus procesinius veiksmus ir užbaigti ikiteisminį tyrimą įstatymų nustatyta tvarka, rugsėjo 17 d. kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją prašydami sutikimo rinkimų agitacijos metu, taip pat iki Seimo nario priesaikos priėmimo panaikinti teisinį imunitetą – leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti laisvę kandidate į Seimo narius įregistruotai Audronei Skučienei.

Nusikaltimų teisingumui ir valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklai baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno rajono apylinkės teismui.

Už trukdymą teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar teismo antstolio veiklai baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius