Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2017 11 29 /16:51

Tragišką avariją girtas sukėlęs gimnazijos direktorius Augutis Tymukas: „Mes nepabėgom“

Tragišką avariją Rokiškio rajone pirmadienį sukėlęs ir iš įvykio vietos sprukęs Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas teismo lauks laisvėje. Prokurorai nusprendė neprašyti jo suėmimo.
Eimutis Tymukas
Augutis Tymukas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Trečiadienį Augutis Tymukas buvo paleistas iš areštinės Panevėžyje. Jis buvo nuvežtas į Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybą. Čia moterį pražudęs ir jos sūnų sužeidęs pedagogas davė parodymus tyrimą perėmusiems Panevėžio pareigūnams.

VIDEO: Moters pražudymu įtariamas pedagogas A.Tymukas tragiško įvykio aplinkybių paaiškinti nesiteikė

Iš kabineto išėjęs A.Tymukas žurnalistams nieko nekomentavo. Tik į klausimą, kodėl pabėgo iš avarijos vietos, atsakė: „Mes nepabėgom.“ Daugiau A.Tymukas nepratarė nė žodžio ir išėjo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Eimutis Tymukas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Eimutis Tymukas

Tyrimas bus sėkmingas

Tyrimą dėl šio įvykio perėmė Panevėžio apskrities Kelių policijos tarnyba. Būtent čia A.Tymukui buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti jo dokumentai.

Byla sudėtinga, bet mes ją labai sėkmingai ištirsime.

Įvykio aplinkybių plačiai nekomentavo ir Panevėžio policijos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Einis Kudžma, tačiau jis patikino, kad girtumas buvo viena iš nelaimę nulėmusių aplinkybių. Pasak E.Kudžmos, A.Tymukas linkęs bendradarbiauti su tyrėjais, todėl tyrimas truks neilgai.

VIDEO: Policija apie tragišką avariją padariusį A.Tymuką: jis neneigia, kad buvo išgėręs

„Policija atlieka ikiteisminį tyrimą. Prokuratūra kontroliuoja. Savaime suprantama, kad veiksmai turi būti atliekami policijoje. Jis atvežtas čia iš areštinės paskirti kardomąsias priemones. Ką jis aiškina, komentuoti negalime. Byla sudėtinga, bet mes ją labai sėkmingai ištirsime. Neabejoju. Jis neneigia, kad buvo išgėręs“, – kalbėjo E.Kudžma.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Einis Kudžma
Tomo Markelevičiaus nuotr./Einis Kudžma

Tragiška avarija pirmadienį įvyko greta Maineivų kaimo. Pas vietos ūkininką girtavę Augutis Tymukas ir Jūžintų mokyklos vadovas Eimutis Mališauskas kelyje kliudė iš savo sugedusio automobilio išlipusią Suvainiškio gyventoją ir jos sūnų. Moteris žuvo vietoje, o sunkiai sužalotas jos sūnus sugebėjo išsikviesti pagalbą.

Partrenkęs žmones A.Tymukas net nesustojo, parvežė E.Mališauską namo į Rokiškį, o pats grįžo į Kamajus ir užmigo automobilyje.

Jį ten ir aptiko policija. Abiem vyrams nustatytas vienodas 1,87 prom. girtumas. E.Mališauskas tikina nepamenantis įvykio, nes automobilyje esą miegojo. Jis tikino, jog pas ūkininką trys vyrai išgėrė butelį tekilos.

E.Mališauskas ir A.Tymukas traukiasi

„Gimtasis Rokiškis“ praneša, kad trečiadienį prieš pietus E.Mališauskas parašė prašymą atleisti jį iš Jūžintų J.O.Širvydo pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigų. Tokio A.Tymuko prašymo savivaldybė negavo. Rokiškio rajono mero Antano Vagonio žiniomis, jis savo kaltę neigia. „Iš darbo jis bus atleistas darbdavio iniciatyva“, – sakė meras.

Tačiau trečiadienį po pietų meras „Gimtajam Rokiškiui“ pranešė, kad sulaukta ir A.Tymuko pareiškimo atleisti iš užimamų pareigų. „Klausimas buvo ruošiamas tam, kad jie būtų atleisti mano iniciatyva, bet Švietimo tarnybos vadovas pranešė, kad abu prašymai jau parašyti. Potvarkis ruošiamas jų prašymu“, – sakė A.Vagonis.

Šiurpios tragedijos detalės

Antradienio pavakarę į „Gimtojo Rokiškio“ redakciją kreipėsi Pandėlio pradinei mokyklai vadovaujantis Valdis Vaičėnas.

Darius iš pradžių dar davė jiems patarimus telefonu, bet po kelių minučių jau niekas nebeatsiliepė. Apie tai, kad mamos nebėra, kad „jau viskas“, sūnus pranešė mums dar neatvažiavus.

„Man labai negera, nes daug kas galvoja, jog A.Tymukas ir E.Mališauskas važiavo iš Suvainiškio, iš mano namų. Tačiau tai netiesa, jie važiavo iš Kavolių netoliese“, – „Gimtajam Rokiškiui“ sakė V.Vaičėnas.

V.Vaičėnas neslėpė: kolegos jam skambinę, prašę atvažiuoti pas ūkininką, kur vaišinosi tekila. Tačiau jis nevažiavęs. „Šįkart nieko negaliu pakomentuoti. Per daug viskas šališka. Iš vienos ir iš kitos pusės“, – sakė pašnekovas, kuriam vienu metu reikia laidoti geriausio draugo žmoną, o kartu rūpi ir draugų direktorių likimas. To, kas atsitiko, sakė, nelinkėtų niekam.

„Tą vakarą man paskambino draugas ir paprašė pagalbos – jo žmonai ir sūnui sugedo automobilis. Darius iš pradžių dar davė jiems patarimus telefonu, bet po kelių minučių jau niekas nebeatsiliepė. Apie tai, kad mamos nebėra, kad „jau viskas“, sūnus pranešė mums dar neatvažiavus“, – su ašaromis akyse kalbėjo Valdis.

Jis neslėpė, ūkininkas, pas kurį svečiavosi direktoriai, ir jo draugas Darius – svainiai… „Jie pasiskambino, sužinojo, kas buvo svečiuose, kada išvažiavo… Todėl nebuvo sunku „policijai išsakyti mintį“, kas galėjo nutikti. Automobilio markę policija nustatė pagal detales, likusias ant kelio, o sūnus sakė, jog mamą pražudžiusi mašina prašvilpė nesustodama“, – pasakojo V.Vaičėnas.

Vėliau V.Vaičėnas pasakojo su abiem direktoriais susitikęs prie parduotuvės. Šie atvažiavo automobiliu ir buvo itin linksmai nusiteikę, juokavo su kitais pirkėjais,pardavėją. V.Vaičėnas teigia, kad jie patys nusipirko tekilos. Anot jo, kolegos kvietė ir jį važiuoti kartu, bet jis atsisakęs.

VIDEO: Moterį pražudžiusiame automobilyje važiavęs Jūžintų mokyklos direktorius: esu sužlugdytas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius