Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auklės skundas: vaiko motina privertė pasirašyti skolos raštelį

Telšiuose tiriama neeilinė byla – pirminiais duomenimis, šeima iš buvusios auklės sumanė atsiimti už darbą sumokėtus pinigus.
Daugiavaikė šeima bus stebima Vaikų teisių tarnybos specialistų.
Žaislai / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Auklė

Į policiją kreipėsi susikrimtusi 56 metų bedarbė Ž.Š. Telšiuose aukle dirbusi moteris papasakojo neįtikėtiną istoriją.
 
Kaip patikino nukentėjusioji, buvusi darbdavė D.J. esą iš jos pareikalavo grąžinti už vaiko priežiūrą sumokėtus pinigus - 4800 litų. Šie pinigai esą jai buvo sumokėti  maždaug per pusmetį.
 
Motyvai labai paprasti - auklė neva itin prastai atlikusi savo pareigas, tad jos darbu nepatenkinta šeima sumanė susigrąžinti sumokėtą atlygį. Nieko gero nežadantis pokalbis įvyko vaiko motinos namuose Birutės gatvėje. Kaip policijai tvirtino nukentėjusioji, pokalbyje dalyvavo ir viską girdėjo bei matė įtariamosios tėvai.
 
Savo parašu skolą patvirtinusi auklė dievagojasi nesanti skolinga tai šeimai. Esą vaiko motina D.J. privertė pasirašyti skolos raštą, pagal kurį buvusiai auklei Ž.Š. atsirado prievolė sumokėti 4800 litų skolą.
 
Į policiją nukentėjusioji kreipėsi ne iš karto, o tik po dviejų dienų. Ko delsė, nežinia. Gavus nukentėjusiosios skundą, dėl savavaldžiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 
 
Tas, kas nesilaikydamas įstatymų nustatytos tvarkos savavališkai vykdė ginčijamą arba pripažįstamą, bet nerealizuotą savo ar kito asmens tikrą ar tariamą teisę ir padarė didelės žalos asmens teisėms ar teisėtiems interesams, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.
 
Jeigu būtų įrodyta, kad savavaldžiautoja panaudojo psichinę ar fizinę prievartą nukentėjusiajai, jai grėstų areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.
 
Tačiau apklausus auklės darbdavius, gali paaiškėti ir kitų dalykų. Mat žinoma ne viena istorija apie auklių padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius