Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas išteisino smurtu prieš pradinuką apkaltintą Šiaulių mokytoją

Antradienį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs bylą neviešame teismo posėdyje, nusprendė atmesti prokuroro kasacinį skundą dėl teismų sprendimų, kuriais vienos Šiaulių progimnazijos pradinių klasių mokytoja buvo išteisinta dėl kaltinimo tuo, kad mušdama pradinių klasių mokiniui sukėlė fizinį skausmą.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Asociatyvi iliustracija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kasacinės instancijos teismo teisėjų kolegija pritarė žemesnių instancijų teismų padarytoms išvadoms dėl mokytojos išteisinimo, jai nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Kolegija pažymėjo, kad, teismams išsamiai ir nešališkai išnagrinėjus visas bylos aplinkybes, įvertinus byloje esančių įrodymų visumą, nebuvo įrodyti pradinuko mušimo, tyčinio smurtavimo prieš jį faktai, taip pat byloje nesurinkta įrodymų, kad mokytojos fizinis kontaktas, prisilietimai sukėlė mažamečiui fizinį skausmą.

Teisėjų kolegijos vertinimu, byloje nesant duomenų, kurie neabejotinai leistų teigti, kad mokytojos veiksmuose yra visi jai inkriminuotos nusikalstamos veikos požymiai, ji dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui pagrįstai išteisinta.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, informuoja LAT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius