-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas neišteisino draugę medikę nužudžiusio vyro

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo kolegija antradienį paliko galioti žemesnės instancijos teismo nuosprendį už draugės medikės nužudymą nuteistam Vytautui Albokui.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip pranešė LAT, nuspręsta, kad darant išvadas dėl aplinkybių, turinčių reikšmės bylai išspręsti teisingai, Baudžiamojo proceso įstatymo reikalavimai iš esmės nebuvo pažeisti, o teismų išvados dėl aplinkybių yra tinkamai pagrįstos.

„Kasacine tvarka skundžiamų nuosprendžio ir nutarties turinys neduoda pagrindo įžvelgti esminių Baudžiamojo proceso kodekso nuostatų pažeidimų ir netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo, dėl kurių šiuos skundžiamus teismų sprendimus reikėtų naikinti ir baudžiamąją byla V.Albokui nutraukti“, – rašoma LAT nutartyje.

Teismo nuomone, nukentėjusiosios draugės nužudymo motyvas – kaltininko kerštavimas už artimų santykių su juo nutraukimą – bylą prieš tai nagrinėjusių teismų sprendimuose plačiai motyvuojamas, nurodoma, kokios konkrečios bylos aplinkybės tokį nužudymą patvirtina.

Jauna medikė praktikantė nužudyta 2010 metų sausio 22 dieną nuomojamame bute Klaipėdoje. Ji badyta, mušta, galiausiai – pasmaugta.

Merginos kūną rado mama. Nužudymu iš karto įtartas jos buvęs draugas V.Albokas. Vyras visą laiką kaltę neigė. Tačiau ant jo batų rasta merginos rūbų mikropluoštų, kraujo pėdsakų, be to, ant merginos bute gulėjusios pirštinės rastas V.Alboko bato pado atspaudas.

V.Albokas nuteistas kalėti 11 metų.

LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius