Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas nepasigailėjo Kauno policininkų, Kleboniškio miškelyje reketavusių besimylinčias poreles

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo buvusių Kauno policijos pareigūnų Pauliaus Sakalausko ir Algimanto Babilo baudžiamąją bylą dėl skandalingo piktnaudžiavimo tarnyba.
Kleboniškio miško parke besimylinčias poreles reketavę policijos pareigūnai sulaukė Temidės verdikto.
Kleboniškio miško parke besimylinčias poreles reketavę policijos pareigūnai sulaukė atpildo. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LAT baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų plenarinė sesija, išnagrinėjusi Pauliaus Sakalausko ir Algimanto Babilo kasacinius skundus, antradienio popietę paskelbė, kad buvę Kauno policininkai pagrįstai bei pelnytai nuteisti už kyšių ėmimą iš besimylėjusių porelių.

Kolegija tik pakeitė ankstesnio nuoprendžio dalį, pagal kurią P.Sakalauskas dar buvo pripažintas kaltu dėl didelio kiekio šovinių laikymo. LAT konstatavo, kad pas pareigūną šaudmenų buvo nedaug.

Beje, trys LAT teisėjai dėl šio aspekto paskelbė savo atskirąją nuomonę, kurios esmė – pareigūnas dėl kelių neteisėtų šovinių apskritai neturėjo būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn. Dar vienas teisėjas turėjo kitokią atskirąją nuomonę – jog pas P.Sakalauską rastas šovinių kiekis visgi iš tiesų buvo didelis.

15min.lt primena, kad teisiamųjų suole pareigūnai atsidūrė, kai į policiją kreipėsi nukentėjusieji ir pranešė apie A.Babilo ir P.Sakalausko įžūlius bandymus susirinkti pinigų iš Kleboniškio parke intymiai bendravusių porelių. Bylos medžiagoje nurodoma, kad paprastai į pinigų medžioklę pareigūnai išsiruošdavo vakarais ir naktį, tačiau buvo atvejų, kai pinigaudavosi ir dieną.

Besimylinčias poras užklupę policininkai terorizuodavo: grasindami paviešinti jų pikantišką prasižengimą, taip pat pasiųsti juos į venerinių ligų dispanserį, reikalaudavo pinigų už tylėjimą.

Tačiau kurį laiką nebaudžiami siautę pareigūnai įkliuvo, kai gavę duomenų apie galimą kolegų nusikalstamą veiką Ekonominių nusikaltimų skyriaus pareigūnai jų automobilyje sumontavo slaptą vaizdo kamerą ir kitą sekimo įrangą.

Surinktos medžiagos užteko, kad pareigūnai laikinai būtų nušalinti nuo pareigų ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius