Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas nubaudė užsieniečių vilkiko kuro grobstytojus

Panevėžio apygardos prokuratūros spaudai išplatintame pranešime skelbiama, kad vilkiko kuro bakus prieš trejus metus ištuštinę trys panevėžiečiai – V.B., G.N. ir K.A. bus nuteisti.
Vilkikas
Vilkikas / VSAT nuotr.

Svečio vairuotojo iš Vengrijos, sustojusio poilsiui Kėdainių rajone, vilkiko kuro bakus prieš trejus metus ištuštinę trys panevėžiečiai – V.B., G.N. ir K.A., pernai buvo išteisinti ir tik šiemet nuteisti – kiekvienam jų teks sumokėti daugiau kaip po devynis tūkstančius litų, nutarta konfiskuoti nusikaltimui naudotą automobilį – tokį sprendimą, paprašius panevėžiečiams prokurorams ir pritarus Aukščiausiajam Teismui, antrą kartą išnagrinėjęs nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą, priėmė Panevėžio apygardos teismas.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai, parašę kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui, prašė panaikinti Panevėžio apygardos teismo nutartį, kuria buvo atmestas kėdainiečių prokurorų apeliacinis skundas – Kėdainių rajono apylinkės teismas, nenustatęs, kad jie padarė šią nusikalstamą veiką, prieš dvejus metus svetimo turto grobstytojus buvo išteisinęs.

Panevėžiečiai prokurorai, nesutikdami su dviejų instancijų teismų sprendimais, prašė Aukščiausiojo Teismo baudžiamąją bylą perduoti nagrinėti apeliacine tvarka iš naujo. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegiją įtikino panevėžiečių prokurorų argumentai, kad pirmosios instancijos išteisinamasis nuosprendis ir apeliacinė nutartis buvo priimti nepagrįstai, nes nebuvo atsižvelgta į visus byloje surinktus duomenis ir jie buvo netinkamai įvertinti.

Prieš trejus metus balandžio 17-osios naktį Kėdainių rajono Truskavos kaimo ribose esančioje nesaugojamoje automobilių aikštelėje trys panevėžiečiai – V.B., G.N. ir K.A. pagrobė iš čia stovėjusio Vengrijoje registruoto vilkiko „Volvo FH 12“ 197 litų vertės 50 litrų bendrovei priklausančio dyzelinio kuro ir pasikėsino pagrobti dar vieno tūkstančio 182 litų vertės 300 litrus kuro, bet jiems teko sprukti pamačius policijos pareigūnų automobilį.

Policijos pareigūnai, persekiodami bėglius, jų nepavijo, tačiau pamatė nuvažiuojantį kitą, kaip vėliau paaiškėjo bendrininkų, automobilį, kuriame rado 10 talpyklų – dvi jų buvo užpildytos kuru. Vieną kuro grobstytojų automobilį, ne pirmą kartą užsukusį į aikštelę, kurioje pailsėti sustoja vilkikų vairuotojai, buvo užfiksavę prevencines priemones vykdę pareigūnai, tačiau jų parodymai, kaip ir kiti duomenys, surinkti byloje, teismuose nebuvo tinkamai įvertinti. Buvo patikėta, kad panevėžiečiai, pasiėmę dešimt talpyklų po 25 litrus, važiavo pirkti kuro iš vilkikų vairuotojų, nors nė vienas jų tam reikiamos pinigų sumos neturėjo.

„Svetimo turto grobstytojams nubausti prireikė nemaža pastangų ir laiko, nes pirmosios instancijos teismas juos išteisino, prokurorų apeliacinis skundas irgi buvo atmestas – abu teismai nenustatė jų dalyvavimo darant nusikaltimą. Tik Aukščiausiasis Teismas prokurorų argumentus pripažino pagrįstais ir perdavė bylą svarstyti apeliacinės instancijos teismui iš naujo, nes mums pavyko įrodyti, kad prieš trejus metus buvo įvykdytas gerai suplanuotas nusikaltimas, nusikaltėliai buvo apsirūpinę tam reikalingomis priemonėmis ir turėjo tikslą pagrobti pakankamai didelį kiekį svetimo turto – poilsiui sustojusio užsieniečių vilkiko kuro,“ – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Apeliacinio skyriaus vyriausioji prokurorė Jolanta Činčikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius