Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas patenkino AB „Lietuvos geležinkeliai“ skundą

Lietuvos Respublikos Aukščiausiasis Teismas 2010 m. gruodžio 10 d. nutartimi, tenkindamas AB „Lietuvos geležinkeliai“ kasacinį skundą, paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo buvo atmestas AB „Orlen Lietuva“ pareikštas ieškinys dėl nuostolių, susijusių su krovinio gabenimu, atlyginimo. Pagal minėtą teismo nutartį, AB „Orlen Lietuva“ privalės grąžinti AB „Lietuvos geležinkeliai“ visas gautas sumas bei padengti bylinėjimosi išlaidas.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiuo sprendimu įnešė daugiau stabilumo ir apibrėžtumo į teisinius krovinių gabenimo procese dalyvaujančių šalių santykius bei padėjo tašką diskusijose dėl Tarptautinio krovinių vežimo geležinkeliais susitarimo (SMGS) pripažinimo tarptautine sutartimi.

Teismas pažymėjo, kad Lietuva, būdama Geležinkelių bendradarbiavimo organizacijos (OSŽD) nare, turi pareigą laikytis SMGS nuostatų, spręsdama klausimus, patenkančius į šio susitarimo reguliavimo sritį.

Atsižvelgiant į tai, konstatuotina, kad vežant krovinius SMGS nurodytų šalių geležinkeliais, pretenzijų ir ieškinių pareiškimui taikomos būtent šio susitarimo, o ne nacionalinių teisės aktų normos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius