-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiojo Teismo valia Lietuvoje Amerikos nebus: šaudyti į bėglius policininkams neapsimoka

Į neblaivaus vairuotojo automobilį Tauragėje šaudęs ir keleivį sužalojęs policininkas Ruslanas Motko liko nuteistas.
Kaune vyko konkursas „2009 metų geriausias Lietuvos viešosios policijos patrulis“, skirtas gerinti viešosios policijos patrulių profesinį ir fizinį pasirengimą
Asociatyvinė iliustracija: policininkų konkurso akimirka. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pirmadienį atmetė buvusio Tauragės kelių policijos patrulio Ruslano Motko kasacinį skundą dėl netinkamo tarnybos pareigų atlikimo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Policininkas kaltinimų sulaukė po įvykio 2006 metais, kai rugsėjo 14-ąją, apie 23.40 val., Tauragėje, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje stabdė automobilį „Renault Espace“, nes įtarė, kad automobilį vairuoja neblaivus asmuo. Į bėglio gaudynes buvo įsijungęs dar vienas policijos ekipažas, per gaudynes girtas vairuotojas vos neužvažiavo ant jį stabdžiusio policininko, dvi sankryžas pravažiavo degant raudonam šviesoforo signalui.

Šiam automobiliui nestojus, Skirgailių kaimo ribose R.Motko panaudojo tarnybinį ginklą – norėdamas sustabdyti automobilį, iš savo tarnybinio pistoleto ČZ-75 iššovė keturis perspėjamuosius šūvius į viršų, o automobiliui „Renault Espace“ nestojant, iššovė penkis šūvius taikydamas į dideliu greičiu važiavusio automobilio, kuriuo važiavo šeši asmenys, galinius ratus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ruslanas Motko
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ruslanas Motko

Vienas šūvis pataikė į automobilio galą ir sunkiai sužalojo keleivį.

Policininkas kaltintas, kad nesilaikė atsargumo taisyklių ir nusikalstamai pasitikėjo savo šaudymo tikslumu, iš tolimo, apie 10 metrų atstumo šaudė tamsiu paros metu. R.Motko taip pat kaltintas, kad pažeidė Policijos veiklos įstatyme nustatytas šaunamojo ginklo panaudojimo sąlygas bei tvarką – nesant būtinojo reikalingumo panaudoti šaunamąjį ginklą prieš asmenį ir transporto priemonę, netinkamai įvertinęs situaciją ir neatsižvelgęs į nesustojusio automobilio vairuotojo padaryto administracinio teisės pažeidimo, nekėlusio tiesioginės grėsmės eismo saugumui ir žmonėms, pobūdį, neturėdamas tikslios informacijos apie galimą keleivių buvimą automobilyje, elgėsi nusikalstamai nerūpestingai.

Klaipėdos apygardos teismas šiemet sausio 12 dieną R.Motko pripažino kaltu ir skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant pusantrų metų. Bausmės pradžia nustatyta nuo 2009 metų kovo ir pripažinta, kad R.Motko bausmę yra atlikęs.

Nukentėjusiajam keleiviui T.K. priteistos neturtinės žalos atlyginimas sumažintas iki 5 792 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius