-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukso vagystės įrašą matęs apsaugininkas įtariamuosius pažino autobuse

Atidumas detalėms ir lemtingas sutapimas lėmė, kad apsaugos darbuotoju prekybos centre dirbantis klaipėdietis Mindaugas Būdvytis padėjo atskleisti vieną didžiausių aukso vagysčių uostamiestyje pastaraisiais metais. Kelis kartus vaizdo įrašą peržiūrėjęs apsaugininkas kitą dieną įtariamuosius pažino autobuse.
Papuošalai
Papuošalai / 123rf.com nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pirmadienį informavo apie sekmadienį prekybos centre įvykdytą vagystę. Apie 14 val. 10 min. parduotuvėje Taikos prospekte, atrakinus vitriną pavogtas padėklas su auksiniais žiedais. Nuostoliai siekia 28 tūkst. eurų.

Išsinešė padėklą

Aiškėja, kad vagystė buvo įvykdyta prekybos centre „Akropolis“, vienoje iš vadinamųjų prekybinių salelių, kur prekiaujama juvelyriniais gaminiais.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Akropolis“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Akropolis“

Vaizdo kameros užfiksavo, kaip prie pardavėjos priėjo pora su kūdikio vežimėliu. Moteris užkalbina pardavėją. Kai pora nuėjo nuo prekybinės vietos – pardavėja pasigedo padėklo su masyviais auksiniais žiedais.
Manoma, kad buvo pasinaudota situacija ir kol pardavėja bendravo su moterimi – atrakinta spintelė ir ištrauktas visas padėklas.

Prekybos centro apsaugos darbuotojai, gavę informaciją apie vagystę, skubiai peržiūrėjo vaizdo įrašus.

Nustatyta, kad įtariamieji, po kurių ir pasigesta aukso dirbinių, parduotuvėje buvo vos kelias minutes. Matoma, kad pora su vežimėliu privažiuoja prie juvelyrinių dirbinių salelės. Su moterimi buvęs vyras įeina tuščiomis rankomis, tačiau jau po kelių minučių išeina nešinas maišeliu. Maišelyje matomas įdėtas stačiakampis daiktas, primenantis arba padėklą, arba knygą.

Įsidėmėjo megztinį

Sekmadienio vakarą į darbo vietą atvykęs „Eurocash 1” apsaugos darbuotojas Mindaugas Būdvytis kolegų buvo informuotas apie įvykdytą nusikaltimą.

„Kelis kartus peržiūrėjau vaizdo įrašą. Šie žmonės parduotuvėje buvo labai trumpą laiką: 4 ar 5 minutes. Atėjo tiesiai prie tos prekybinės vietos. Nieko nepirkę greitai išėjo. Man čia panašu į organizuotą nusikaltimą, kai žinojo kur eiti ir ką imti...“, – įtarimais dalinosi apsaugos darbuotojas.

Apsaugos darbuotojai dirba pamainomis, kurios trunka parą. Kitą dieną pabaigęs darbą M.Būdvytis tvarkydamas darbinius reikalus užgaišo dar pusvalandį ir namo važiavo autobusu kitu laiku, nei įprastai. Tai, anot jo, buvo lemtinga aplinkybė.

Už poros stotelių apsaugininkas pamatė į autobusu lipančią porelę. Vyras ir moteris turėjo vežimėlį.

Vyriškis atpažino moters megztinį. Tokį pat ji vilkėjo ir matytame vaizdo įraše.

Įtarimą sutvirtino ir tai, kad pora kalbėjo ne lietuviškai. Pardavėja buvo akcentavusi, kad moteris kalba lietuviškai, tačiau su akcentu.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vaizdo kamera
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vaizdo kamera

Sulaikė prekybos centre

M.Būdvytis nusprendė pasekti įtarimų sukėlusius asmenis. Šie išlipo stotelėje prie prekybos centro „Molas“ ir nuėjo į jį. Čia taip pat dirba „Eurocash 1” komanda. Kolegas jis įspėjo apie įtariamuosius. Iškviestas pastiprinimas, policijos pareigūnai. Pora buvo sulaikyta BIG2 prekybos centre.

„Jie atrodė nustebę. Vyras kalbėjo čekiškai, todėl susikalbėti pavyko tik su moterimi. Atrodė nustebę. Pareigūnai išsivežė juos į komisariatą. Kartu vykti teko ir man“, – pasakojo apsaugos darbuotojas.

Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė 15min patvirtino, kad buvo sulaikyta pora. Tačiau nuo išsamesnės informacijos susilaikė, ji bus pateikta penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius