-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariškis atsidūrė nakvynės namuose: girtutėlis vaikščiojo palei kelią

15min sulaukė kauniečio pranešimo apie sausio 15 d. Kaune, Vakariniame aplinkkelyje, girtą pastebėtą netinkamai besielgiantį Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vyriausiąjį puskarininkį, viršilą Vaidą Pečeliūną. Pranešėjas įtaria, kad šį faktą bandytą nuslėpti nuo visuomenės. Kauno apskrities policija patvirtino šią istoriją – puskarininkiui pradėta administracinė teisena.
Vaidas Pečeliūnas
Vaidas Pečeliūnas / Lietuvos kariuomenės nuotr.

„Norėčiau pranešti apie netinkamą aukštas pareigas užimančio kariškio elgesį. Šių metų sausio 15 dieną Kaune, Vakariniame aplinkkelyje, degalinėje „Circle K“ policijos pareigūnų buvo sulaikytas neblaivus Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vyriausias puskarininkis viršila Vaidas Pečeliūnas. Nežinau, kodėl, bet visuomenė nebuvo informuota apie netinkamą šio pareigūno elgesį, tačiau mano, kaip garbingo Lietuvos piliečio, pareiga informuoti visuomenę apie tokį pareigūno elgesį. Galbūt norima nuslėpti šią informaciją, nes nuo įvykio jau praėjo daugiau nei savaitė“, – spėliojo pranešėjas.

Ketvirtadienį Kauno apskrities policija patvirtino, kad toks įvykis išties buvo. Tiesa, girtas kariškis pastebėtas be mašinos – tiesiog svirduliavo palei kelią. Atrodė gerokai įkaušęs, tad praeiviai iškvietė policiją, bijodami, kad nepakliūtų po ratais.

15min žiniomis, V.Pečeliūnas buvo toks girtas, kad policijai negalėjo nurodyti jokios informacijos apie save bei kaip pėsčias atsirado toje vietoje. Jam teko pernakvoti nakvynės namuose, – į areštinę jis nevežtas, nes nieko nusikalstamo, be to, kad girtas pasirodė viešoje vietoje, nepadarė.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, sausio 15 d. apie 16.13 val. gautas pranešimas, kad Kauno Vakariniame aplinkkelyje, netoli 9-ojo forto, greta kelio vaikšto neadekvačiai besielgiantis vyras.

Jam alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,31 prom.

Kauno apskrities VPK pareigūnams nedelsiant sureagavus į gautą pranešimą, nuvykus į įvykio vietą, rastas neblaivus vyras, gimęs 1975 m. Jam alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,31 prom.

Kadangi asmuo buvo neblaivus, nesiorientavo aplinkoje, jis buvo pristatytas į nakvynės namus. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 484 str. 1 d. Už neblaivaus asmens pasirodymą viešoje vietoje numatoma bauda iki 100 eurų.

„Asmeniui, kuriam surašomas administracinių nusižengimų protokolas nėra privaloma pateikti informaciją apie darbovietę, ko tuo metu neblaivus asmuo ir nepadarė. Tikrinant asmens tapatybę, pareigūnams nėra privalu rinkti duomenis apie asmens darbovietę, kadangi vyras nebuvo pristatytas į policijos įstaigą, nekėlė grėsmės aplinkinių asmenų saugumui.

Taip, galime patvirtinti, kad vyras yra Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono darbuotojas, vyriausiasis puskarininkis. Suvestinėse teikiama informacija, apie įvykius, susijusius su Lietuvos Respublikos Prezidentu, Ministru Pirmininku, Seimo Pirmininku, Vyriausybės, Seimo nariais, arba apie ypatingus įvykius, susijusius su savivaldybių tarybų nariais, teisėsaugos institucijų, krašto apsaugos sistemos pareigūnais bei valstybės tarnautojais, politinių partijų lyderiais, žymiais kultūros, meno, mokslo ar sporto veikėjais. Šiuo atveju tai buvo administracinės teisės pažeidimas, nesukėlęs padarinių kitiems asmenims“, – kodėl įvykis neatsidūrė suvestinėje ir apie jį nebuvo pranešta bataliono vadui, paaiškino Kauno apskrities policijos spaudos atstovė Justina Kazragytė.

Ketvirtadienio rytą 15min susisiekė su Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vadu, pulkininku leitenantu Ramūnu Jurskiu. Šis patikino, pirmą kartą girdintis tokią istoriją. Jis atrodė išties labai nustebęs.

„Nežinau šito dalyko. Šiuo metu Vaidas Pečeliūnas – anglų kalbos kursuose, kurie vyksta Vilniuje. Batalione netarnauja. Trečia savaitė kaip jo nėra batalione. Jūs man naujieną pasakėte. Nemalonu tai iš spaudos sužinoti“, – patikino R.Jurskis, pažadėjęs pasidomėti šia istorija.

Vėliau perskambinęs jis informavo, kad susisiekė su pavaldiniu, šis pateikė kiek kitokią istoriją: pripažino, jog neblaivus pasirodė viešoje vietoje ir dėl to buvo sustabdytas policijos. Tačiau nuo vado nuslėpė, koks girtas buvo ir kad vakarą praleido nakvynės namuose.

„Teigė, kad kavos išėjo pasidaryti, priėjo policininkas, nusivedė prie automobilio ir surašė protokolą. Susimokėjo baudą iškart ir viskas.

Nuo sausio 5 d. pusei metų karys išleistas į Lietuvos karo akademiją, anglų kalbos kursus. Kaip minėjau, trečią savaitę pavaldinio nematau ir nematysiu iki kursų pabaigos. Tad negaliu pakomentuoti, kodėl tokiu metu tokioje vietoje tokios būsenos jis buvo pastebėtas. Kaip jis atsidūrė Kaune, turėtų pasakyti Lietuvos karo akademija. Ji turėtų pradėti tyrimą dėl tokios kario veiklos“, – teigė R.Jurskis.

Kaip skelbiama Lietuvos kariuomenės internetiniame puslapyje, pernai metų gegužės 2 d., iškilmingos rikiuotės metu, vyko bataliono vyr. puskarininkių pasikeitimo ceremonija, kurios metu ilgametį Inžinerijos bataliono vyr. puskarininkį srž. mjr. Eglandą Višinską pakeitė vrš. Vaidas Pečeliūnas.

Naujai paskirtasis bataliono vyr. puskarininkis kariuomenėje – toli gražu ne naujokas: nuo tarnybos pradžios 1995 m. jis ėjo įvairias pareigas Mechanizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“, paskutiniu metu vykdė Štabo G3 skyriaus vyr. specialisto funkcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius